Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
Milyen finomságokat készítsünk grillen?
Nincs is jobb módszer, mint egy otthoni csobbanással kombinált grillezéssel beindítani a nyarat. A tökéletes grillszettet már bemutattuk, most jöhet néhány tipp ahhoz, hogy milyen sütögetéssel készített ételekkel tudod feldobni a nyári mulatságot.
Hagyd, hogy mások hozzák a kerti grillig az ínycsiklandó alapanyagokat! Rendelj online, és ha lehetőséged van rá, élj a SimplePay megoldásával, és fizess kényelmesen, pár kattintással a Simple-fiókban elmentett bankkártyáddal.
Egészséges finomságok
Noha egy szépen rendbe hozott kertben, különösen a verőfényes napsütés idején nem kell kampányolni a grillezés mellett, azért emeljük ki, hogy milyen sokat teszünk az egészségünkért, amikor grillnyársot ragadunk. A konyhában ugyanis hajlamosabbak vagyunk bő olajban megsütni a húsokat, miközben odakint általában a füstös plusznak köszönhetően nemcsak ízesebb, hanem egészségesebb étkek is készülnek, mert alig használunk zsiradékot.
A teljes sikerhez persze érdemes betartani néhány alapvető higiéniai előírást, továbbá szabaduljunk meg a túlságosan elszenesedett, sötét-szenes részektől.
Élet a húson túl
Noha elsőre sokaknak a mennyeien pácolt omlós húsok, gigantikus steakek, kisebb hadseregnek való kolbászok jutnak eszébe, azért a grillezéskor a húson túl is van élet.
A csirke-, sertés- marha- vagy bárányhús mellett érdemes helyet szorítani a sajtoknak. Az eleve is erős ízű kecskesajt valóságos ízbombává változik a füstös aromát adó kerti sütés során. A mozzarella inkább a pizzán mutat jól, a grillezéshez ajánlottak a kemény vagy kifejezetten grillezésre készült sajtok. Ha mégis lágyabb sajttal kísérleteznénk, a darabolás helyett hasznos egyben, alufóliába csomagolva elkészíteni.
A húsok mellett sokszor mintha elfelejtenénk a halat, mert azt valahogy többnyire a karácsonyi időszakkal és egy pikáns halászlével kötjük össze. A hal azonban a grillen is hálás választás, mert könnyen és gyorsan elkészül, ízlés szerint lehet egészben (persze lepikkelyezve és kizsigerelve) vagy felszeletelve sütni.
Néhány érdekesebb zöldség
A cukkini, a padlizsán, a kukorica, a hagyma, akár a saját kertből érkező paradicsom, a paprika vagy éppen a burgonya abszolút telitalálat egy-egy grillezéskor, ám merjünk kísérletezni a nyárssal a kezünkben. Érdemes kipróbálni, milyen a spárga, a padlizsán, a valamivel hosszabb időt igénylő articsóka vagy az édesburgonya. Egy-egy újítással biztosan lenyűgözöd a szeretteidet vagy a baráti társaság tagjait.
Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem
Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.
Forrás:
https://www.hazipatika.com/taplalkozas/egeszseg_es_gasztronomia/cikkek/igy_lesz_egeszseges_a_grillezes/20190603155532
https://www.mindmegette.hu/grillezzunk-de-ne-csak-hust-48496/