A tökéletes otthoni grillszett kellékei

Nincs is hangulatosabb program, mint a ragyogó napsütésben kitelepülni a kertbe, és egy-két pohár frissítő kíséretében finomabbnál finomabb falatokat grillezni. Annak érdekében, hogy tényleg tökéletes legyen az élmény és csak az ínycsiklandó ételekkel kelljen foglalkoznod, összeszedtük neked, mivel szereld fel a kerti konyhádat.

Simple tipp: Ha otthon kapcsolódnál ki a grillezéssel, akkor a kellékekért sem érdemes kitenni a lábadat. Utánvétes fizetés helyett rendezd a számlát online, biztonságosan, amelyet többezer webshopban már a SimplePay fizetési lehetőség segítségével is megtehetsz. Ha ezzel a megoldással találkozol, a bankkártyád adatait elmentve legközelebb még rövidebb ideig tart majd a végösszeg kiegyenlítése.

A grill a lelke mindennek

Maga a grillezés olyasmi, amit csinálhatunk egészen egyszerű eszközökkel és csilli-villi holmikkal is. Pénztárcától, igényektől és persze a kert nagyságától függően érdemes beruházni egy sütőre, azt viszont muszáj lesz eldönteni, hogy elektromos, gáz vagy faszenes legyen. 

Sokan a faszenes verzióra esküsznek, mert az hozza leginkább a „grillhangulatot”, még ha picit melósabb és időigényesebb a sütés, majd később a takarítás. Viszont a kicsit füstös-grilles ízt semmihez sem lehet hasonlítani… Akár rögzített, akár gurulós, akár magasabb vagy alacsonyabb gömbgrillt választasz, a faszenes megoldáshoz szükség lesz piszkavasra és lapátra. A gyújtófolyadékkal dörrenthetjük be a tüzet, bár az egészen pro grillezők használhatnak begyújtó kéményt is. A hosszabb és hőszigetelt nyelű grillfogóért ugyanakkor tudástól függően hálás lesz a kezed. 

Részletekben bújik meg a kisördög

Egy grillkefe és egy kaparó nélkül sem grillezés a grillezés, ugyanis ezekkel tudjuk tisztítani a grillsütőt. A megfelelő, erre a célra készített lapátok az étel forgatására szolgálnak, viszont érdemes különfélét beszerezni a húshoz és a zöldségekhez. A faszenes grillel eleve nagyon kellemes lesz az ízvilág, ám füstölőfával, netán füstölőchipsszel még intenzívebbé tehetjük az aromákat, míg a kenőecset vagy a pácfecskendő az ízesítéshez jön jól. Ha szeretnéd, hogy tutira ne legyen nyers vagy éppen ellenkezőleg, túl szárazra sült a húst, szerezz be egy grillhőmérőt is. 

Pizza a grillen? Még szép!

A legjobb, hogy a grillen szinte bármit elkészíthetsz. A zöldségekhez zöldségkosár dukál, hogy ne parazsak közül kelljen kihalászni a darabokat, egy spéci halsütő pedig segít a halacska elkészítésében, sőt a szárnyasokhoz vagy éppen az oldalashoz is találunk praktikus állványt. Aki pedig pizzára vágyna, a pizzakövön igazi autentikus pizzát készíthet a szabad ég alatt. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.grilltarsasag.hu/kezdo-felszereles-grillezeshez
https://egy.hu/kert/a-grillezes-6-legfobb-szabalya-a-szakerto-szerint-107449
https://gardenista.hu/2018/07/20/elengedhetetlen-grillkellekek-a-tokeletes-kertipartihoz/