Vasalás helyett: mire jó a kézi ruhagőzölő?

Munkába menetel előtt gyorsan ki kell vasalnunk egy inget? Vagy a gyerkőc öltözékét kell előkészíteni az iskolára? A vasalás keveseknek tartozik a kedvenc házimunkái közé, ám a forró eszköz helyett létezik egy másik megoldás a rakoncátlan ráncok elsimítására: egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kézi ruhagőzölő.

Mindenféle anyagra használható

Nem állítjuk, hogy egy kézi ruhagőzölő birtokában dobjuk is a sarokba a vasalót és a vasalódeszkát, ám ez a kisgép tényleg praktikus megoldás. A gőzölés előnye például, hogy bármilyen anyagnál használhatjuk. Miközben a gyapjúnál, a selyemnél vagy akár az ökobőrnél érdemes óvatosan beizzítani a forró vasalót, addig a kézi gőzölővel bátrabban mehetünk rá a különféle anyagból készült ruhadarabokba. 

A gyűrődéseket szépen eltünteti, ráadásul ha nem a ráncokat akarjuk kiegyenesíteni, csak kicsit felfrissíteni a ruhát két mosás között, arra is alkalmas. 

Vegyszermentes tisztítás

Akárcsak a vasalóba, a kézi ruhagőzölőbe sem kell vegyi anyagot tölteni, hiszen a gép csupán a víz és a hő erejével dolgozik, így tünteti el a gyűrődéseket, és tisztítja a ruhát, plusz eltünteti a rossz szagokat. Vegyük például a téli kabátot, amely hónapokat tölt a szekrényben, így könnyen jellegzetes állott szaga lesz. A gőzölővel csak néhányszor kell átmenni rajta, és olyan, mintha most hoztuk volna a tisztítóból – nem mellékesen a gőzölés a baktériumok jó részét is elpusztítja. 

Praktikus használat

A vasaláshoz többnyire vasalódeszkára van szükség, netán leterítjük az ágyra a ruhát. A kézi gőzölőnél nem lesz szükség segédeszközre, így az sem foglal helyet a szobában, ugyanakkor kényelmes a használata. Ha akarjuk, függőlegesen is alkalmazhatjuk, szóval felakasztjuk a ruhát, és csak átgőzöljük, vagy a már helyén lévő függönyt is gyűrődésmentessé varázsolhatjuk.  

És ha már a praktikumról esett szó: a kézi ruhagőzölő meglehetősen kicsi, ezért magunkkal is vihetjük, hogy teljesen frissen jelenjünk meg egy üzleti tárgyaláson vagy akárcsak a családi utazáson. 

Ha kedvet kaptál a kipróbálásához, vizslasd át a webáruházak kínálatát, és miután megtaláltad az „igazit”, a SimplePay fizetési lehetőséget használva készpénzmentesen vásárolhatod meg. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://nlc.hu/trend/20200217/hodit-a-gozolos-vasalok-uj-generacioja-egy-keszulek-amely-megszeretteti-a-vasalast/
https://edigital.hu/search3?product[search]=k%C3%A9zi%20g%C5%91z%C3%B6l%C5%91&pf-size=36&pf-page=1