TUDD MEG, HOGYAN LEHETNEK BIZTOS KEZEKBEN A VÁSÁRLÁSAID!

Online kisokos a Visa és a SimplePay támogatásával.

Kérdések és válaszok Cikkek

A biztonságos online vásárlás támogatója a Visa.

Tudj meg minél többet a biztonságos online fizetésről a SimplePay és a Visa támogatásával!

Szeretsz online vásárolni? Akkor győződj meg róla, hogy kártyaadataid biztonságban vannak!

A Visa 2020 novemberében készített kutatásából is kiderül, hogy egyre nagyobb teret nyer az online vásárlás, ügyintézés: a magyar lakosság 71%-a havonta, vagy ennél gyakrabban vásárol a neten, és a fizetést is itt hajtják végre.

Ezzel szemben azok a felhasználók, akik kevesebb alkalommal veszik igénybe a szolgáltatást, az utánvétes fizetést tartják biztonságosabbnak.

A Visa és a SimplePay csapata adataid megóvását tartja elsődleges feladatának, hogy Te is biztonságban tudhasd kártyaadataidat az internetes fizetések során.

A következőkben bemutatjuk, mit tehetsz a kártyaadataid védelme érdekében.

Kérdések és válaszok

SCA, azaz az erős, vagy kétfaktoros ügyfélhitelesítés. Az Európai Gazdasági Térséghez tartozó országokban 2021. január 1-től kötelezően betartandó szabályozás. A bankkártyás, és az elektronikus fizetések többségénél biztosítja, hogy a tranzakció végrehajtásához használt bankkártyát valóban annak tulajdonosa használja a fizetés során.

Online vásárláskor figyeld a böngészősávot! Ha https://-sel kezdődik az URL, akkor egy megbízható helyen jársz, mivel az ’s’ garantálja a biztonságos kapcsolatot.

A SimplePay online fizetési platformon keresztül is elmentheted a kártyaadataidat a Simple-fiókodba. A mentett kártyaadatoknak köszönhetően nincs szükség arra, hogy minden tranzakciónál újra és újra begépeld azokat.

Kártyás fizetés esetén lehetőség van arra, hogy a vásárló a bank segítségével visszakövetelje a vásárlás ellenértékét, amennyiben például nem kapta meg a megrendelt terméket vagy szolgáltatást. Egy ilyen szituációban első lépésként érdemes felvenni a kapcsolatot a kereskedővel, és kideríteni, milyen biztosítási rendszer hatálya alá tartozol. Amennyiben ilyen formában nem, vagy csak részlegesen tudnának kártalanítani, keresd fel a bankkártya-kibocsájtó bankodat, akik felvázolják, milyen lehetőségeid vannak.

Minden esetben körültekintőnek kell lenni a gyanús telefonhívásokkal, e-mailekkel kapcsolatban. Előfordulhat ugyanis, hogy a csalók ilyen formában szeretnének privát kártyaadatokat vagy felhasználói neveket és jelszavakat szerezni. Általában ilyen adatok megadására nem kérnek meg a szolgáltatók, így, ha egy helyesírási hibákkal, magyartalan szófordulatokkal teli gyanús e-mailt kapsz, feltétlenül jelentsd az esetet!

Az EMV-k (az Europay, Mastercard és Visa nevekből tevődik össze, ez a három cég fektette le a szabvány alapjait) által életre hívott közös biztonsági szabvány, amely a legszigorúbb informatikai és üzemeltetési követelményeket írja elő az azt alkalmazó cégek számára. Az OTP Mobil Kft. által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay bankkártyás fizetési szolgáltatásának biztonsági rendszerei megvédik a vásárlókat az internetes bankkártyás csalásoktól, visszaélésektől. A megfelelően kialakított technikai rendszer többek között titkosított csatornák, kódolások, algoritmusok használatát jelenti.

Cikkek