Élet a csokin túl – ajándékötletek Mikulásra

Van egy reggel az évben, amikor még a legtovább alvó, az iskolát távolról elkerülni vágyó gyerekek is kipattannak az ágyból: december 6., hiszen sok családban ekkor szállítja az ajándékot a Mikulás. Az ünnep a titokban ajándékot hozó Szent Miklóshoz kapcsolódik: hazánkban manapság az a szokás, hogy mindenféle finomsággal lepi meg a lurkókat, akik már 5-én este kikészítik a kiscsizmát az ablakba.

No de mi van, ha ezúttal nem nassolnivalót, hanem valami mást rak a Mikulás a csizmába? Jöjjön néhány ötlet, ha egy picit másként szeretnénk meglepni a gyerkőcöt. 

Egészséges finomságok

Amilyen nagy öröm a Mikulás-ajándék a gyereknek, akkora fejfájás lehet a szülőnek, hiszen ilyenkor több helyről összeadva rengeteg csokit kaphat a kicsi, márpedig tudjuk, 

a fogaknak sem egészséges a sok édesség. Megpróbálhatjuk „megbeszélni a Mikulással”, hogy egy próbáljon valamivel egészségesebb meglepetéseket a csizmákba csempészni.

Egy-egy jó minőségű csoki persze kerüljön bele, hiszen a gyerekek kedvence, ám néhány nyalánkságot kiválthat az aszalt gyümölcs vagy egy-egy, a mindennapokban talán ritkábban az asztalra kerülő gyümölcs, például a mangó. A dió, mandula, pisztácia, mogyoró is szuper lehet, ám persze csak akkor, ha már nagyobbacska a gyerek, és gond nélkül tudja fogyasztani őket. 

Ami a csizmába sem fér be

Nem szükséges előrehozni a karácsonyt, ám választhatunk valamilyen olyan meglepetést is, amely kilóg a megszokott Mikulás-ajándékok közül, és akár a karácsonyfa alatt is helye lehetne. Még december 6-án sem késő meglepni a gyerekeket egy adventi naptárral, választhatunk valamilyen kreatív szettet vagy fejlesztőjátékot is, akárcsak színezőt, ceruzakészletet, krétákat. A Télapó-témájú kifestővel vagy puzzle-lel Mikulás után is elfoglalhatják magukat, míg egy-egy könyvből kedves történeteket hallhatnak-olvashatnak a Télapóról. 

Saját készítéssel, szeretettel

Talán az elfoglalt Mikulás sem bánja, ha a szülő besegít neki egy kicsit, és valamilyen kézzel készített ajándékkal lepi meg a csemetét. Kézzel varrt kiscsizma, gesztenyéből készített figura, saját készítésű Mikulás vagy bármilyen plüss teheti személyesebbé az ünnepet. 

Az elkészítésre is jut idő, ha a szükséges elemeket online rendeled meg, a SimplePay-jel pedig biztonságosan és készpénzmentesen fizethetsz.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.kreativjatek.hu/blog/altalanos/mikulascsomag
https://jateksziget.hu/collections/a-jateksziget-mikulas-ajanlata
https://kolyokfoglalkoztato.cafeblog.hu/2019/11/19/mit-rejt-a-mikulas-zsakja-102-kulonleges-mikulasajandek-gyerekeknek/