A természetben túrázz, ne a boltban – rendeld meg a felszerelést online, kényelmesen!

Míg a nyári meleget csak a légkondicionált szobából, esetleg a vízpartról voltunk képesek elviselni, az őszi hónapokban már sokkal több kedvünk van kimozdulni, és felfedezni a természetet.

Ha belevágnál egy túrázós kalandba, felszerelésed összeállításakor fusd át gyorsan cikkünket, hátha adunk pár hasznos tippet – nincs baj, ha némelyik eszközt még nem tudtad beszerezni, egy sportbolt webáruházából könnyedén megrendelheted ezeket a termékeket. Használd az online bankkártyás fizetés opciót, majd dőlj hátra a futár érkezéséig.

Először is…

…kell egy túrahátizsák. Manapság a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek az ergonomikus kialakításra, így a kényelmes, kipárnázott vállpánt és a testhez illeszkedő öv szinte alap tulajdonságnak számít. Ami még nagy előny a hagyományos hátizsákokkal szemben, hogy a túrahátizsákoknak rendszerint több kis zsebe van, így a legfontosabb kellékeket könnyen elérhető fakkokban, rendszerezve tárolhatod.

Ami a legfontosabb

A hordozható elsősegélykészletnek feltétlenül helyet kell szorítanod hátizsákodban – bízunk benne, hogy nem lesz rá szükséged, de ettől függetlenül jó minden eshetőségre felkészülni. Egy ilyen készletben mindent megtalálsz, ami felületi sérülések, horzsolások kezeléséhez szükséges: tisztítókendők, különböző méretű ragtapaszok. Jó, ha a csomag tartalmaz szorítókötést is, illetve olyan eszközöket, melyek a higiénikus ellátást lehetővé teszik, például egy pár vinyl kesztyűt, csipeszt.

Pár apróság, ami még jól jöhet

Úgy hisszük, arra nem kell felhívni a figyelmedet, hogy csomagolj magadnak egy kis elemózsiát, illetve dobj be egy kulacs vizet a hátizsákodba. Ami még jól jöhet, de általában hajlamosak vagyunk elfelejteni, az a kullancsírtó spray – ha enyhe az ősz, könnyen elszaporodhatnak a kis élősködők, ezt fontos észben tartanunk. Ha a természetet igazán tüzetesen szeretnéd vizsgálni, mindenképpen legyen nálad távcső is. Ha gyanús, hogy esni fog, legyen nálad vízálló védőhuzat: hátizsákodra applikálva megvédheted értékeidet a beázástól.

A megfelelő viselet

A jó túracipő megválasztása nem csak a kényelemes viselet miatt fontos. A komolyabb darabokat egyrészt a gumitalpuk megfelelő tapadása, valamint ütéscsillapító képessége különbözteti meg a többitől, na meg az se hátrány, ha anyaguk légáteresztő és vízhatlan. Apropó vízhatlanság, a túrafelszerelés fontos részét képezi az esőkabát is, hisz az őszi időszakban gyakran kiszámíthatatlan az időjárás.

A még extrább élményért

Ki mondta, hogy a túrázás minden esetben gyaloglást jelent? Ha szívesebben suhansz két keréken, indulás előtt ellenőrizd, hogy működnek-e a biciklin a lámpák, illetve megvannak-e otthon az olyan hasznos kiegészítők, mint például a kosár, a kulacstartó és a bicikli lakat. Van egy tippünk ahhoz is, ha nagyobb csapatban indulnátok felfedezni: vigyetek magatokkal pár walkie-talkie-t, így akkor is tudtok beszélni, ha eltendálódnátok egymástól. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://fmc.hu/2019/09/24/az-oszi-erdo-veszelye-a-kullancs/
inspiráció: decathlon.hu