Vásárlás megszakítása helyett Simple-fiók

Te is tapasztaltad már, hogy miután végre kiválasztottad a neten megvásárolni kívánt terméket, megtorpansz a fizetésnél, mert nincs kéznél a kártyád? A Simple-fiókban elmentett kártyád megoldást nyújt az ehhez hasonló helyzetekben.

Az OTP Mobil Kft. és a Visa megbízásából készült Pulzus kutatásból* is kiderült, hogy sokan internetes vásárlások során használják kártyájukat, és a megkérdezettek több, mint fele, kizárólag ezt a fizetési megoldást alkalmazza netes rendeléseik alkalmával. Elgondolkodtató azonban az eredmény, miszerint az online fizetések 55%-a azért nem teljesül, mert a kártya nincs a vásárló közelében, így kevésbé kényelmes a kártyaadatok megadása.

Ha te is sokszor jársz ebben a cipőben, akkor érdemes élned a Simple-fiók adta lehetőségekkel. A fiókodba akár több bankkártyát is elmenthetsz, így nem kell majd újra meg újra begépelned az adatokat, ha a SimplePay fizetési megoldását kínáló online boltból vásárolsz. Csak kiválasztod az árucikket, illetve a SimplePay fizetési oldalán a Simple-fiókos vásárlást, és már kész is vagy.

A Simple-fiókkal azonban nem csak az állandó adatmegadás nyűgétől szabadulhatsz meg, hanem a Simple applikáció szolgáltatásait is egyszerűen használhatod vele. A sok egyéb szolgáltatás mellett rendelhetsz könyvet, megveheted jegyedet vagy bérletedet a BKK és Volánbusz járataira, de ha autóval utazol, a parkolásodat is kifizetheted vele. Mindezt pár pillanat alatt, az elmentett kártyádnak köszönhetően.

A kutatásból kiderül továbbá, hogy a magyar lakosság fele nincs megbizonyosodva arról, hogy biztonságban vannak kártyaadataik. A mai világban a bankok, és fizetési hálózatok, így a Visa is legfőbb feladatai közé sorolja a felhasználók adatainak védelmét. Erről biztosít bennünket Kiss Ede, a Visa Magyarországért felelős igazgatója. Elmondása szerint a Visa globális tokenizációs platformot fejlesztett ki a csalások hatásának csökkentése érdekében. A tokenizáció extra védelmet jelent a fizetés során a vásárlónak, úgy, hogy az érzékeny fizetési számlák adatait eltávolítja és felcseréli ezeket egy egyedi digitális azonosítóra, egy „tokenre”. A tokenek eszközspecifikusak, tehát egyedi tokent használnak minden készülékre. Ezek lehetnek kiskereskedő-specifikusak is – egyedi kóddal minden kiskereskedőnek. Használhatják speciális esetekben is – például a token, ami érintkezés nélküli használatra lett készítve, nem használható online. Ha a kártyabirtokos mobilját vagy egyéb eszközét ellopják, a kártyaadatai még mindig védve vannak.

*A reprezentatív kutatás a 18 -60 év közötti bankártyával rendelkező magyar lakosság körében készült.
Adatgyűjtési időszak: 2021.08.12. – 2021.08.17
A kutatás elemszáma: 1002 db.