Három hasznos tanács a nyári bőrápoláshoz

Bár tavaly már elmélyedtünk a nyári bőrápolás és fényvédelem rejtelmeiben, a forró évszak érkeztével az örökzöld téma is ismét még aktuálisabbá válik. Ezért hoztunk három, szakemberek által hasznosnak ítélt tanácsot, amelyért a bőröd is hálás lehet egy-egy forró, UV-sugarakban erős napon.

Rendszeres, ám megfelelő bőrradírozás

A bőrápolás és a fényvédelem korántsem azzal kezdődik, hogy a napozás kezdetén felkenjük magunkra a megfelelő faktorszámú fényvédőt. Sokat számít az is, hogy megfelelően előkészítsük a bőrt a kozmetikumok befogadására, így rendszeresen, hetente egyszer érdemes bőrradírral eltávolítani az elhalt hámsejteket. Az arcunkkal bánjunk óvatosan, elég a gyengébb bőrradír, a testünk többi részére viszont mehet egy valamivel szemcsésebb verzió. Azért ne közvetlenül a napozás előtt menjünk át rajta, mert a frissen radírozott, érzékeny bőr nehezebben viseli az erős sugárzást.

Itt jegyezzük meg, hogy az izzadás miatt a pórusaink is könnyebben eltömődnek, így szintén ügyeljünk a gondos bőrtisztításra, a mentolos termékek például az elsődleges funkciójuk mellett bónuszként kellemesen üdítőek.

Frissítés belülről

A belső frissítéshez a nyáron már egyszerűbben hozzáférhető friss gyümölcsök és zöldségek garmadája járul hozzá. A vitaminokban gazdag természetes anyagok fogyasztását nemcsak a szervezetünk egésze, hanem kimondottan a bőrünk is kedveli, hiszen a bőr hidratálásában, az egészségesen barna bőrszín kialakulásában is segítenek. Emellett természetesen a belső hidratáláshoz a fokozott folyadékbevitelről se feledkezzünk meg: a napi három liter alapjáraton kell a testünknek, ha pedig valamilyen fizikai aktivitást végzünk, bátran igyunk még többet.

Nem lehet eleget hidratálni

A nyári fényvédelemről szólva többnyire a nagy napozás kezdetéig szól a fáma, de mi történik utána? A rendszeres, napi bőrápoláson túl nem spórolható meg, hogy a nyaralás vagy a nagyobb napozás után külön is hangsúlyt fektessünk érzékeny érzékszervünkre. Érdemes könnyű, vizes állagú termékeket választani, hogy a bőrünk könnyedén szívja magába az enyhet adó elixírt, és persze az arckrémek mellett jól jönnek a hidratáló szérumok is. A skála a végtelenhez közelít, vegán-, bio- és natúrkozmetikumok széles választéka segít a nyári bőrápolásban.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://benu.hu/cikk/a-nyari-borapolas-legfontosabb-szabalyai
https://skinsmart.hu/szakertoi-tanacsok/nyari-hoseg
https://ilcsi.com/blog/2020/08/19/4-1-jo-tanacs-a-nyari-borapolashoz/
https://nlc.hu/trend/20210810/arcapolas-borapolas-nyaralas-utan/