Így megvédheted a bőrödet a káros napsugaraktól

Közeleg a várva várt meleg évszak, a nyár, hamarosan ragyogó napsütésben fürdethetjük meg az arcunkat, és persze a vízparti napozás sem maradhat el. Csakhogy amilyen kellemes az időjárás, olyan alattomosan káros lehet a vele járó erős sugárzás: ugyan borult időben is érdemes vigyázni, de nyáron különösen igaz, hogy a káros sugarak árthatnak bőrünk épségének, ezért nem lehet eleget beszélni a legnagyobb kiterjedésű érzékszervünk védelméről.

Simple tipp: Ne maradj le, és rendeld már meg most online a naptejet és hidratáló krémeket valamelyik webáruházból. Amennyiben a webshop SimplePay fizetési lehetőséget kínál, klikkelj a „fizetés Simple-fiókkal” opcióra, hogy egyetlen kattintással egyenlíthesd ki a rendelés összegét. 

Fényvédő, fényvédő, fényvédő

Nem kell túlságosan elmélyednünk a bőrgyógyászatban, hogy tudjuk, az UV-sugárzás (az UV-A, UV-B és UV-C) is roppant káros a bőrünkre, mert a túlzásba vitt vagy védelem nélküli napfürdőzés nemcsak a bőröregedést gyorsítja fel, hanem könnyen bőrmegbetegedést, bőrrákot okozhat. 

Ám jó hír, kellő figyelemmel gondtalanul élvezhetjük a nyári napsugarakat. Kezdésként nézzük csak meg a tavalyról megmaradt fényvédőket, mert ha valamelyiknek lejárt vagy hamarosan lejár a szavatossága, akkor bizony véletlenül sem szabad használni. Ha már meg kell válnunk tőle, rögvest jöhet egy új flakon kellően magas faktorszámú, krémes és könnyen felszívódó, lágy fényvédő. A magas faktorszám sem ringathat azonban hamis illúzióba, hiszen egy 50 faktoros naptejjel sem érdemes órákat eltölteni a napon a legveszélyesebb órákban, 11 és 15 között. Ne spóroljunk a naptejjel, bármelyik típust is választjuk, az igazi védelemért legalább napi kétóránként be kell kenni magunkat, másrészt az olyan testrészek se maradjanak ki a sorból, mint a fül vagy különösen az arc.

Nem a strandon kezdődik a bőrápolás

Ideális esetben a bőrápolás jóval hamarabb kezdődik annál, mint hogy fürdőruhára vetkőzünk a strandon. Jót teszünk a bőrünkkel, ha már az indulás előtt, otthon bekenjük magunkat, mert akkor a fényvédőnek van ideje felszívódni és hatni, azonban még ennél is sokkal inkább az alapoktól kezdve kell gondoskodnunk magunkról: például igyunk sok vizet, mert azzal kellően hidratáljuk a bőrünket. E ponton az egészséges táplálkozás találkozik a bőrvédelemmel, hiszen például a cukros italok semmilyen szempontból sem hasznosak. 

Persze ne felejtsük el a strandon gondtalanul töltött nap vagy a nyári kirándulások után további hidratáló krémekkel bekenni magunkat, például az aloe vera igazi varázsszernek számít ebben a műfajban. Továbbá azt sem árt tudnunk, hogy akármilyen hasznosak a bőrradírok, a nagy napozások előtt csínján bánjunk velük, mert túlságosan fényérzékennyé válthat tőle a bőrünk, közvetlenül utána pedig sérthetik egy egyszerű barnulás után is még kissé szenzitív bőrt.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.helloladies.hu/nyar-bor.html
https://www.helloladies.hu/hibak-ami-miatt-nem-hasznal-a-naptej.html
https://profitline.hu/Igy-vedd-a-borodet-nyaron-410344
https://likebalaton.hu/telepules/balaton/hireink/igy-keszitsd-fel-a-borod-a-nyarra-es-vedd-karos-hatasoktol-151117/