A napsátrakról

Még nem késő beszerezni az akár ősz elején is használható napsátort – ehhez rendelj online, és egyszerűsítsd le a fizetést a SimplePay-jel, hiszen mentett bankkártyával nem is kell újra megadnod az adataidat.

A legjobb társ egy forró napon: a napsátor 

Ahogy az erdőn-mezőn a piknikhez szükséges takaró, vagy a strandon a törölköző és a napozószék, úgy lett egyre inkább a nyári programok elengedhetetlen kelléke a napsátor is. Miért? Röviden: könnyű, egyszerűen felállítható és összecsomagolható, UV-védelemmel ellátott menedék a pusztító hőségben. 

Megóv a tűző naptól 

Egy forró és erős UV-sugarakban gazdag napon akár egy kerti piknikezéskor is könnyen leéghetünk, kaphatunk napszúrást, vagy egyszerűen csak nagyon elszívja az erőnket a tűző nap. Hatványozottan igaz ez a strandon vagy egy kiránduláskor, így szuperül jön egy kisebb sátor, amelybe elbújhatunk a legforróbb órákban, vagy ahol a gyerkőcök és akár a kisállatok is felfrissülhetnek kicsit.  

A napsátor előnyei 

Mivel a legfontosabb funkciója az, hogy megóvjon minket az erős sugaraktól, kezdésként érdemes kiemelni, hogy a sátrak többsége igazán erős, 25+ vagy 50+ UV-védelemmel rendelkezik. Persze ettől még ne felejtsük el magunkra kenni-fújni a napvédőt, és tenni a bőrünk nyári védelméért, ám a még a meleget is némileg mérséklő sátorban biztosan védve leszünk a sugaraktól. 

A behúzható napsátraknak köszönhetően ráadásul némi privát szférát is nyerhetünk, így például nyugodtan átcserélhetjük a fürdőruhát, vagy beiktathatunk egy alvós sziesztát.  

Nem kell vesződni vele 

Az úgynevezett „kidobós” fajtától a rudazatoson át a könnyű technológiáig a napsátraknak többféle verzióját ismerjük. Mindegyikre igaz, hogy a tervezők igyekeztek úgy megalkotni, hogy minél könnyebb legyen felállítani, majd összecsomagolni őket. Persze vannak különbségek köztük, a kidobós verzió felállításához tényleg csak másodpercek kellenek, ám kis odafigyeléssel egyik sem jelent megoldhatatlan kihívást.  

A napsátraknál persze lényeges szempont a hordozhatóság és a súly is, hiszen a komplett strandszetthez vagy kirándulós pakkhoz már így is sok kiegészítő tartozik. Ezért megkönnyebbülést jelent, hogy többnyire még a nagyobb, négyszemélyes napsátrak is legfeljebb 2-3 kilót nyomnak, és összecsukva nem foglalnak hatalmas helyet, például könnyen a vállra vetve hordozhatóak.  

Forrás:  

https://sportoljma.hu/magazin/minden-amit-a-napsatrakrol-tudnod-kell
https://suitednomad.com/blogs/news/5-reason-why-a-beach-shade-tent-is-your-best-choice-for-a-sun-safe-summer
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-kemping/c3-napvedo-sator-napvitorla/_/N-f55mgd