Ünnepeljük sporttal a Magyar Sport Napját!

Bár a hagyomány alapját jelentő eseményt csaknem 150 éve rendezték meg, hivatalosan „csupán” 2000 óta ünnepeljük május 6-án a Magyar Sport Napját. A rövidke történelmi kitekintésen túl elsősorban jöjjön néhány ötlet, hogyan töltsük sportosan ezt a szombatot!

Minden 1875-ben kezdődött

Egészen a 19. századig visszanyúló oka vannak annak, hogy 2000 óta május 6-án tartják a Magyar Sport Napját, 1875-ben ugyanis ezen a napon rendezte meg a Magyar Athletikai Club (MAC) a kontinens első szabadtéri sportversenyét. Akkor tradicionális sportágban, atlétikai és ökölvívószámokban mérették meg magukat a sportolók, és a vetélkedésnek nagy híre ment. A sport mára fontos kulturális tényező lett, Magyarország az olimpiák és sportági események sikeres szereplője, az emléknap apropóján pedig általában sportos rendezvényeket szerveznek.

Tegyük próbára magunkat

Ezért mi is lehetne jobb ötlet, mint a Magyar Sport Napjának apropóján részt venni valamilyen sporteseményen? A közösségi sportolás megsokszorozza a mozgással egyébként is járó, örömet adó élményt, így ezen a szombaton különösen érdemes csatlakozni másokhoz. Például keressünk egy szimpatikus futóversenyt vagy túraeseményt, amelyen próbára tehetjük magunkat, esetleg nézelődjünk, nem szerveznek-e valahol fitnesznapot vagy amatőr tornát valamelyik labdás sportágban. A sportnak rendkívül fontos a szocializációs ereje, ha ismerősökkel sportolunk, korábban talán nem is látott oldalukat ismerhetjük meg, míg a közös mozgás által új emberekkel is megismerkedhetünk.

Kipróbálni valami újat

A Magyar Sport Napja azonban arra is remek alkalom, hogy kipróbáljunk valamit, amitől eddig ódzkodtunk. Tegyük fel, hogy mindig csábított minket a falmászás vagy a trambulinpark, ám eddig kicsit féltünk tőle, így távol tartottuk magunkat – itt a remek alkalom, hogy belevessük magunkat! Persze nem kell extrán egyedi sportokra adni a fejünket, az ünnepi nap hatásos ösztönző lehet, hogy elővegyük a régóta a szekrény alján porosodó futócipőt vagy tollasütőt. A lényeg, hogy a mozgással örömet szerezzünk magunknak, és akár kedvet kapjunk a tartós folytatáshoz is.

Hiányzik a megfelelő sportos szett, netán néhány speciálisabb holmi? Gond egy szál se, online szinte bármit pikkpakk megrendelhetsz. Amennyiben lehetőség van rá, a számla biztonságos és gyors rendezésehez válaszd a SimplePay fizetési opciót. A folyamatot még inkább felpörgeti, hogy korábban már elmentetted a Simple-fiókba a bankkártyád adatait.

Forrás:

https://olimpia.hu/hirek/majus-6-a-magyar-sport-napja
https://sportoljma.hu/magazin/a-sport-jotekony-hatasai-miert-erdemes-mar-gyerekkent-sportolni
https://welovebudapest.com/toplista/10-extrem-sport-amit-budapesten-is-uzhetsz