Túrázni esőben

Pakolj fel vízhatlan túracuccokból egy webáruházban, az egyszerű fizetésről pedig a SimplePay gondoskodhat! Ha elmented Simple-fiókba bankkártyaadataidat, kényelmesen és gyorsan letudhatod a fizetést.

Túrázni esőben

Miért kellene, hogy egy kis eső, netán hó elvegye a kedvünket a túrázástól? Végtére is, a természetjáráshoz hozzátartoznak az aktuális időjárási körülmények, amelyekkel könnyedén megbirkózhatunk, ha megfelelő a ruházatunk. Nézzük, mivel érdemes készülni egy várhatóan esős túrára!

Kár is lenne kihagyni a friss levegővel fűszerezett természetjárást, a kirándulóhelyek télen megcsillogtatott különleges arcát. Szerezzünk be inkább néhány, az eső ellen tökéletesen védő holmit, hogy nedvesebb időjárásban is élvezhessük a természetjárást. 

Az esőkabát a tökéletes társ

A legegyszerűbb igazán strapabíró esőkabáttal elejét venni annak, hogy az enyhén szitáló vagy erősen rákezdő égi áldás eláztassa a hajunkat és a ruhánkat. A szimpla egyrétegűn túl választhatunk többrétegű darabot, amely akár az utcán, átlagos viseletként is megállja a helyét, ráadásul még jobban véd.

A többrétegű kapucnis esőkabátok további előnye, hogy jól szellőznek, ám közben melegítenek, és viszonylag szabad mozgást tesznek lehetővé. Széles a választék, mert rövidebb dzseki és hosszabb, részben a nadrágot védő változat is kapható. 

Amennyiben a táskánk nem vízálló, kabát helyett dönthetünk esőponcsó mellett, hiszen ez alá egy nem túl nagy hátitáska is befér, bónuszként a hosszabb esőkabáthoz hasonlóan a lábunkat is szárazon tartja.

Ne csak a felsőtestünkre gondoljunk

A jól megválasztott esőkabáttal már nem kell aggódni a táskánk esővédelme miatt, viszont a teljes vízmentességhez érdemes esőnadrágot is csomagolni. A könnyű, kis helyen elférő kiegészítőt rövid és hosszú nadrágra egyaránt felhúzhatjuk, amikor látjuk gyülekezni felettünk a viharfelhőket. Ami pedig a lábbelit illeti, még a nyári időszakhoz is érdemes vízhatlan bakancsot választani, pláne a nedvesebb őszi-téli hónapokban. 

Néhány apróság, amely szintén segít az esővel szemben

Az esőkabát, esőnadrág, vízhatlan bakancs hármassal nagyrészt szó szerint megúszhatjuk a kiadósabb zuhét, ám néhány aprósággal még profibb módon tarthatjuk magunktól távol a vizet. Például a kabát kapucnija alá felcsaphatunk egy baseball sapkát, amely jobban elvezeti vizet, a hátizsákot elláthatjuk plusz vízhatlan huzattal, míg a cipőre húzzunk szintén vízhatlan kamáslit. 

Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy az eső ellen védő holmik alatt már-már szaunában érezheti magát a testünk, szóval gondoskodjunk a megfelelő légáteresztő technikai ruházatról, amely gondoskodik az izzadság elvezetéséről.

Forrás:

https://sportoljma.hu/magazin/esoben-is-elmeny-lehet-a-turazas

https://sportoljma.hu/magazin/turazik-a-csalad-hogyan-ovjuk-meg-a-gyerekeket-az-esotol

https://sportoljma.hu/magazin/hogyan-valassz-tura-ruhazatot-esos-idore