Trükkös tippek: utazás egy táskával

Az utazás öröme már jóval az indulás előtt átjár minket, de többnyire rögvest rettegni is kezdünk attól, hogyan férünk el a bőröndben. Annál inkább, ha csupán egy csomagot engedélyeztünk magunknak. Azért semmi sincs veszve, mutatunk néhány praktikát az „egytáskás" kalandhoz!

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

Gondos választás

A hogyan férjen el minden kis helyen kérdésköre különösen a repülős utazásnál aktuális, hiszen az autót kedvünk szerint megpakolhatjuk, és a vonaton vagy a buszon is bőven van helyünk. Ellenben a repülőgépen súlyos összegeket fizethetünk rá minden újabb poggyászra, ezért sokan egy táskával vágnak neki az útnak.

Ebben az esetben a leglényegesebb kérdés a táska kiválasztása. Repülőtársasága válogatja, hogy milyen méretű csomagot enged fel a fedélzetre, illetve mi számít még kézipoggyásznak, így – a kellemetlen meglepetés elkerülése érdekében – tájékozódjunk előre, és válasszunk a mérethatárba passzolót.

Csak semmi kapkodás

Kicsi a táska, ráérünk pakolni? Nem olyan biztos! Éppen a poggyász behatárolt méretei miatt érdemes időben átgondolni, hogy mire van igazán szükségünk. Kimosni a kedvenc és legjobban összehajtogatható felsőt, előkészíteni minden okiratot, és persze a töltők sem maradhatnak ki a csomagból.

Szelektáljunk határozottan, elvégre a bőröndbe pakolt holmik jelentős részét legtöbbször ki sem csomagoljuk, és többnyire a könyvek is olvasatlanul térnek haza. Igyekezzünk egymáshoz passzoló szetteket összeállítani, ha pedig hiányzik valami, még mindig beszerezhetjük a célállomáson.

Levehető kerekek, trükkös nyakpárna

Végezetül jöjjön néhány konkrét trükk, hogy minden elférjen. Akár a legkisebb kézipoggyásznak is érdemes levehető kerekekkel felszerelt táskát választani, mert biztosabban beleférsz a mérethatárba, és ha megfájdult a hátad, húzhatod is a csomagot.

Talán több ruha is elfér, ha az átlagos hajtogatás helyett felgöngyölíted a darabokat. A lapos szandált-papucsot érdemes a csomagba tenni, míg utazzunk a nagyobb helyet foglaló cipőben. Pluszban fel is vehetünk egy-két pólót vagy pulcsit, a magasban haladó gépen úgyis hűvösebb lesz. Talá nem is gondolnád, de a pakolás sorrendje is sokat számít, bónuszként a holt terekben is el lehet süllyeszteni egy-két darabot.

Nincs még meg a megfelelő éretű bőrönd utazásodhoz? Ne aggódj, a webáruházak széles kínálata segíti megtalálni a számodra és az előírásoknak megfelelő méretűt. Fizetéskor lehetőség szerint válaszd a SimplePay fizetési megoldást, Simple-fiókkal ráadásul gyorsan és biztonságosan egyenlítheted ki a számlát.

Forrás:

https://utazomajom.hu/8-1-hasznos-tipp-csomagolashoz/

https://www.etaska.hu/5_1_hasznos_tipp_csomagolashoz_265

https://www.travelo.hu/turista/20230210-wizz-air-ryanair-easyjet-kezipoggyasz-csomagolasi-tippek.html