Tervezz és nyerj – köss egyszerűbben biztosítást a Simple fiókban mentett kártyáddal!

Többek között a járványhelyzet miatt is többen szeretnék bebiztosítani magukat: ez derült ki az OTP Mobil megbízásából, a MABISZ támogatásával készült, reprezentatív Pulzus kutatásból. A felmérésben résztvevők ötöde kifejezetten a koronavírustól tartva kötne most biztosítást. De más váratlan helyzetre is felkészülnének, az online ügyintézés pedig egyre népszerűbb.

Többek között a járványhelyzet miatt is többen szeretnék bebiztosítani magukat: ez derült ki az OTP Mobil megbízásából, a MABISZ támogatásával készült, reprezentatív Pulzus kutatásból. A felmérésben résztvevők ötöde kifejezetten a koronavírustól tartva kötne most biztosítást. De más váratlan helyzetre is felkészülnének, az online ügyintézés pedig egyre népszerűbb.

Köss egyszerűbben biztosítást a Simple fiókban mentett kártyáddal és nyerj nyereményjátékunkon! Nem kell mást tenned hozzá, mint a Simple-fiókodba mentett kártyáddal vagy a Simple alkalmazásban* megkötni a biztosításod, és máris indulsz a 100.000 Ft értékű fődíjért! 

Tervezünk a váratlannal

A felmérés szerint a legnépszerűbb biztosítástípus a lakás-, az élet-,   valamint a gépjármű-biztosítás. Ezekkel a válaszadók közel fele rendelkezett már életében, de nem sokkal marad el a nyugdíj- és egészségbiztosítás sem, a lakosság negyede ugyanis saját bevallása szerint kötött már korábban ilyen típusú szerződést. A kutatásban résztvevők 47 százaléka nyilatkozta azt, hogy előre gondolkozik azzal kapcsolatban, hogy milyen helyzetben lehet érdemes biztosítást kötni. Azoknak az aránya pedig, akik mondjuk egy esetleges betegségre vagy más, váratlan krízishelyzetre is felkészülnének biztosításkötéssel, 16 százalék.

A biztosítások népszerűségén növelt ugyan a járványhelyzet, de a saját magukat és közvetlen környezetüket ért változások is befolyásolták azokat, akik most fontosabbnak tartják a biztosításokat. 10-ből egy ember tud olyan életeseményről a családi vagy baráti körében, ami miatt felértékelődtek a szemében a biztosítások, 15 százaléknak pedig a saját életében következett be a gondolkodását megváltoztató váratlan esemény.

Otthonról, online

Egyre többen kötik meg otthonuk biztonságából biztosításukat. A válaszadók közel fele kötött már online, a 42 százalékuknak  pedig kifejezetten járványügyi szempontból vonzóbb ez az opció. A válaszadók 49, illetve 47 százaléka elsősorban gyorsabbnak és kényelmesebbnek ítéli az online biztosításkötést személyes találkozás nélkül.  Akik élnének az online biztosításkötés lehetőségével, azok elsősorban a biztosító oldalán tennék ezt meg, de egyre népszerűbb a mobilalkalmazások (pl.: Simple alkalmazás) használata is. A lakosság egy tizede már kifejezetten ezt a felületet preferálja.

A biztonság mellett sokat nyom a latba az online tér nyújtotta kényelem is. 10-ből ketten azt is kijelentették továbbá, hogy már teljesen áttértek az online ügyintézésre a koronavírus okozta változások miatt, 51 százalék pedig a járványhelyzet enyhülésével is élne az online ügyintézés lehetőségével.

A válaszok alapján az is kiderült, hogy elsősorban nem az online tértől tartanak azok, akik a hagyományos ügyintézést kedvelik: a válaszadók 45 százaléka egyszerűen megszokta, hogy személyesen intézi a biztosítás-kötést.

Biztosító partnereinknél a SimplePay fizetési megoldással rendezheted biztosításod díját

Vigyázz magadra és a szeretteidre – biztosításoddal most duplán nyerhetsz

A Simple-fiókos fizetéssel ezekben a hetekben duplán nyerhetsz. Köss biztosítást Simple-fiókba mentett kártyáddal valamelyik partnerünk online felületén, a Simple applikációban, és zsebeld be a fődíjat, a 100.000 forintot bankkártyán! 

* A Simple alkalmazással lebonyolított NFC-s tranzakciók nem vesznek részt a nyereményjátékban! 

Játékszabályzatot itt találod. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Ezekről további információkat ITT elolvashatsz.