Tárgyi ajándékok menhelyeknek

Már néhány aprósággal szebbé teheted a menhelyen élő állatok életét. Netes vásárlással akár egyből a kiválasztott helyre szállíttathatod az ajándékokat, miközben a SimplePay gyors és biztonságos fizetési megoldásként partner a jócselekedetben.

Tárgyi ajándékok menhelyeknek

A karácsony felé közeledve nemcsak a nagytakarításon, a bevásárlólistán és az ajándékokon jár az eszünk, hanem még inkább vérzik a szívünk a rászorulókért, a nehéz helyzetben lévőkért. Ebbe a csoportba tartoznak az állatmenhelyek is, amelyeket nemcsak anyagi támogatással tudunk segíteni, hanem nekik hasznos tárgyi ajándékokkal is. Hogy mikkel is? Nézzük! 

Eledel, eledel, eledel

A többnyire túlzsúfolt menhelyeken mindig elfér némi plusz étel, így jó módját választjuk az adományozásnak, hogy tápot vásárolunk. Amennyiben biztosra akarunk menni, akár meg is érdeklődhetjük a kiválasztott szervezetnél, hogy milyen ételre van a legnagyobb szükségük, hiszen ha például sok kölyökkutyát mentettek meg, akkor garantáltan kell a fiatalabb jószágoknak való táplálék. 

Akármelyik korosztályt is célozzuk meg, a magas fehérjetartalmú tápok sokat segíthetnek a legyengült állatok felerősítésében, ezért törekedjünk arra, hogy minőségi kutyatápot, jutalomfalatot válasszunk. 

Kutyaápolási cikkek

Bármelyik helyen is kérdeznénk rá, biztosan nem mondanának nemet a mindennapokban használatos felszerelési cikkekre. Nagy hasznát veszik a kényelmes póráznak nyakörvnek, akár szobakennelnek vagy szállító boxnak, és persze a különböző kutyahigiéniai eszközöknek is. A frissen érkező és már ott lévő kutyáknak is szükségük van féreghajtóra, parazitairtóra, kutyasamponra, fültisztító folyadékra, míg a velük foglalkozóknak kézfertőtlenítőre és sok-sok tisztítószerre.

Meleg holmik a kutyáknak

Télen a négylábú jószágok még inkább fáznak, ezért fontos, hogy a ki tudja milyen megpróbáltatásokon áteső, akár súlyos fizikai és érzelmi traumákat elszenvedő kutyusok legalább a hidegtől ne vacogjanak. Az általunk nekik juttatott lepedőkkel, meleg takarókkal kibélelhetik az ólakat, vackokat, így kellemesebbé téve a remélt örökbefogadásig tartó időszakot.

A tárgyi ajándékokon túl más módon is segíthetünk nekik, ráadásul a menhelyeknek nemcsak az ünnepek környékén, hanem egész évben szükségük van az odafigyelésre. Céges közösségi összefogásként adományozhatunk nekik pénzt, hogy legyen miből fedezni a fenntartási költségeket, az állatorvosi kiadásokat, és valószínűleg kevés meghatóbb céges csapatépítő létezik a menhelyeken végzett közös önkéntes munkánál, kutyasétáltatásnál.

Forrás: 

https://www.fressnapf.hu/ahol-mindig-jol-jon-a-segitseg-menhelyek-tamogatasa/

https://orszagosallatvedorseg.hu/

https://www.azenkutyam.hu/elet/menhely-karacsony-adomanyozas/