Színházi összeállítások hideg időre

Ha elegánsan szeretnénk felöltözni egy-egy színházi előadásra, az időnként komoly fejtörést is okozhat, hiszen fázni sem szeretnénk. Erre azonban van megoldás, hiszen néhány egyszerű trükkel esztétikus és elegáns megjelenést érhettek el, anélkül, hogy dideregnétek. Segítségképpen összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, amiket ti is könnyedén alkalmazhattok.

Rétegezés

Az egyik legalapvetőbb őszi-téli trükk, ha különböző rétegeket vesztek egymásra, ami persze a színházi öltözködésnél nehezebb hiszen nem választhatunk egy egyszerű pulóvert. Ennek helyettesítésére tökéletes választás egy elegáns hosszúujjú és egy blézer párosítása, aminek tetejére még könnyedén elfér egy kabát is, de ha biztosra mennétek a felső és zakó közé még egy mellényt is felvehettek. Alulra, ha mindenképpen szoknyát választanátok, azt természetesen egy vastagabb harisnyával ajánljuk és ha egy lazább fazon mellett döntötök egy biciklisnadrágot is könnyen alácsempészhettek, ami szintén egy plusz réteget jelent a derék- és combtájékon. Nadrág esetére pedig természetesen a harisnya és egy hosszabb zokni lehet a megoldás.

Vastag anyagok

Ebben szezonban a lágy esésű sifon ruhákat és selyemblúzokat érdemes vastagabb darabokra cserélni. A tömörebb anyagok jobban tartják a meleget, így ezekkel biztosan nem lőhettek mellé. Ilyenek lehetnek a bársony, a műbőr vagy bőr, a tweed, de akár a kasmír vagy műszőrme is. Előbbi kettőből választhattok felsőt vagy ruhát is, míg a bőr és a tweed ruha mellett szoknyaként vagy blézerként is szuper. Kasmírból egy ízléses pulóvert vagy kardigánt műszőrméből pedig egyértelműen kabátot érdemes választani. Ezek az anyagok nem csak vastagok, de elegáns hatásúak is, bár túlzásba vinni sem érdemes egyiket sem hiszen azzal könnyedén közönséges hatást érhetünk el például a műbőr esetén.

Cipők

Esősebb napokon érdemes a magassarkúkat cipőket félretenni és inkább a csizmákat előnyben részesíteni. Szoknyához vagy ruhához egy hosszabb verziót ajánlunk, hiszen az a lábszáratokon is egy plusz réteget képez, ha mindenképp a magas sarokra szavaztok akkor egy tömbsarkút érdemes keresni a tűsarok helyett, amely nem csak biztonságosabb a csúszós időben, de idén kifejezetten trendi is. A rövid verziók pedig nadrágokhoz tökéletesen párosíthatók. Ám, ha a csizma nem a ti világotok, inkább egy loafert válasszatok, ami most szintén divatos és kényelmesebb, illetve biztosabb is mint egy tűsarkú.

Kiegészítők

Minden öltözéknél a kiegészítők teszik fel a pontot az i-re. Ám, az ékszereken és öveken túl is érdemes gondolkodni, hiszen olyan darabokat is találhattok, amik nem csak csinosak, de melegen is tartanak. Erre az egyik legjobb megoldást a sálak kínálják, hiszen egy minőségi kötött vagy kasmír darabbal látvány és a hideg elleni védelem szempontjából is tökéletessé tehetitek a szettet. Emellett gyönyörű bőr, velúr vagy gyapjú kesztyűket is választhattok, ami szintén sokat segíthet a hideg ellen. Végezetül pedig egy elegáns kalap vagy svájci sapka a fületeket és a fejeteket is védi, de ha az összeállításotokhoz jobban illik egy szőrmés fülvédő is ideális lehet.

Reméljük, hogy sikerül néhány ötletet merítenetek ezekből és könnyebben tudtok majd elegáns őszi-téli szetteket összeállítani. Ha pedig melegebb darabokból hiányt szenvedne a szekrényetek, akkor online könnyedén beszerezhetitek őket. Fizetésnél pedig válasszátok a SimplePay fizetési megoldást, ami a fizetést is egyszerűvé teszi.

Források:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://femina.hu/szepseg/hetkoznapibol_unneplobe/

https://marieclaire.hu/kirakat/2020/10/13/31-szuper-ruhatipp-osz-csinos-reteges/