Szenzációs farsangi jelmezötletek a kicsiknek, amiket otthon is elkészíthettek

Itt a farsang áll a bál…de te és gyerkőcöd sem tudja, hogy minek öltözzön fel a farsangi buliba? Mutatunk pár ötletet, ami biztos befutó lesz a jelmezversenyen. Ráadásul plusz izgalom az egészben, hogy az egészet ti készíthetitek el együtt. Így nem csak egyedi, de szívmelengető is lesz a végeredmény.

Időjáráshoz kapcsolódva

Talán eszünkbe sem jutna, de az időjárási elemek szuper ihletet adhatnak egy kreatív maskara elkészítéséhez. Lehet például egy viharos felhő: ehhez nincs is másra szükség, mint egy gumicsizmára, kartonpapírra, néhány filcre és egy adag vattapamacsra. Vágjunk ki egy felhőmintát bármilyen színű kartonpapírból, majd a vattapamacsokat egyenként ragasszuk fel az alapra.

Ám ha még extrábbra szeretnénk kihozni a végeredményt, ragasszunk a felhőre pár fonalat, vagy cérnát, amikre nagyobb szemű, kék gyöngyöket fűzünk. Így a felhőnk nem csak viharos, de esős is lesz. Igazán kreatív és különleges megoldás.

A kislányok kedvencei – pegazus, vagy unikornis

A különféle gyermekmeséknek köszönhetően biztosan mi is hallottunk már kislányunktól az unikornisok, illetve pegazusok varázslatos világáról. Most pedig itt a lehetőség, hogy ne csak a tv-ben nézzék őket, hanem azokká is változzanak. Ehhez nem kell más, mint egy régi függöny, textilfesték, tüll szoknya, továbbá egy szülinapi papírkalap.

A függönyöket vágjuk fel különböző méretű csíkokra, majd a festékkel fessük be őket amilyen színűre csak szeretnénk. Ezekből lesznek az unikornis farkak, illetve sörények. Ha ez készen van, pár darab biztosító tű segítségével tűzzük őket a szoknyához, majd a sörényeket csatok segítségével rögzítsük a gyerkőc hajához. A pegazus jelmezhez pedig még kartonpapírból készíthetünk szárnyakat is, amit szintén ezzel a technikával odailleszthetünk ruhájához.

Kedvezzünk a fiúknak is – Ősi dínók

A dinó maskara egy igazán egyszerűen megvalósítható darab, csupán egy zöld vagy barna kezeslábasra, illetve pár darab, színben passzoló filcanyagra lesz szükségünk. A filclapokból vágj ki pár dínótarajt, amit a hátára, (ha van) kapucnijára, illetve a dínó farkára (ami egy kitömött zöld harisnya is lehet) tudsz felvarrni. Ezzel pedig készen is van!

Nincs kedvünk járni a boltokat, és egyenként beszerezni az alapanyagokat a kreációkhoz? Nem probléma, hiszen online bármit meg tudunk rendelni, amire szükségünk van, plusz sorbaállás nélkül tudjuk megvásárolni őket. A kosár kiegyenlítésekor pedig csak válasszuk a SimplePay-t, aminek segítségével egyszerűen, illetve biztonságosan tudunk fizetni elmentett kártyánkkal. Indulhat is a móka!

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.bien.hu/7-tunderi-jelmezotlet-gyerekeknek-amit-tudsz-varrni/

https://igyteljesazelet.hu/kedvenc-farsangi-jelmezeink-amiket-te-is-egyszeruen-elkeszithetsz

https://www.nagyszuloklapja.hu/unnepek/3272/farsangi-jelmez-gyerekeknek-20-szuper-jelmez-hazilag-kisfiuknak-es-kislanyoknak-fotoval.html