Sminkelésnél hogyan rétegezzünk

Feltöltenéd a sminkkészletedet? Pakold meg a virtuális bevásárlókosarat hasznos és izgalmas kellékekkel, hogy aztán a SimplePay fizetési rendszerben az elmentett bankkártyának köszönhetően pillanatok alatt kiegyenlítsd a számlát.

A tökéletes arcápolás egyik fontos része: rétegezés sminkeléskor 

Az egyik legnagyobb kincsünk, ha a bőrünk egészségesen, természetes fényében ragyog. Ennek az elérését rengeteg tipp és praktika segíti, és azzal is hozzájárulhatunk a bőrünk megóvásához, ha a sminkeléskor megfelelően rétegezünk, hiszen a rossz sorrendben felvitt smink árthat neki. 

Minden a tisztítással kezdődik 

Egy amolyan nulladik lépéssel indul a sor, hiszen attól függően, hogy mennyi sminket használunk, akár két tisztításra is szükség lehet. Az esti és a reggeli tisztítás szervesen összefügg egymással, de egy második, reggeli körre inkább csak akkor kerítsünk sort, ha naponta sminkeljük magunkat, és gyakran használunk fényvédőt. Egyébként valószínűleg nem kerül annyi szennyeződés a bőrre éjszaka, hogy még egyszer tisztítani kelljen micellás vízzel, lemosógéllel vagy éppen szappannal. Pro tipp: ne felejtsük el, hogy a micellás víz maradékát is le kell mosni! 

Előkészítés a sminkre 

Ha azt hitted, hogy már kenheted is az alapozót vagy a pirosítót, akkor rosszul gondoltad. Először is, heti egy-kétszer iktassunk be peelinget az arctisztítás után, egyébként előbb szükség lesz némi tonikra, hogy előkészítsük a bőrt a sminkre. A toniknak hála megnövekedik a víztartalom a bőrben, így képes lesz jobban beszívni a következő réteget. 

A szakértők szerint a tonik után jöhet aroma vagy esszencia, ám a legtöbben ilyenkor a szérumot oszlatják el az arcbőrön – érdemes figyelni, hogy a bőrünk mennyit szív fel belőle. Ezután jöhet a nappali (vagy éjszakai krém) helyes felvitele, ám csekkoljuk, hogy a krém elegendő fényvédőt tartalmaz-e. Ha nem, akkor praktikus plusz fényvédőt használni (nem csak nyáron!), hogy védjük magunkat a káros sugárzástól. 

Sminkelés az évszaknak megfelelően 

Az ideális előkészítés folytatásaként pedig ízlés szerint vihetjük fel a sminktermékeket az arcbőrre, az ajakra vagy éppen a szemhéjra. Akár az évszaknak megfelelően is változtathatjuk a stílusunkat, a trendeket, hiszen például egy erős rúzzsal kiragyogunk az őszi-téli szürkeségből, tavasszal egy kis korallszínű vagy pink árnyalatú pirosító dob fel, míg nyáron a vízálló sminktermékek lesznek a „barátaink” a strandon. A megfelelő korrektorpaletta évszaktól függetlenül minden apró bőrhibát láthatatlanná tesz. 

Forrás:  

https://www.rossmann.hu/blog/hogyan-retegezzunk
https://nlc.hu/trend/20210901/oszi-sminktrendek-2021/
https://nlc.hu/trend/20220329/tavaszi-smink-alapdarabok/
https://www.harpersbazaar.com/beauty/makeup/g39376769/summer-2022-makeup-trends/