Ötletek őszi esküvőre, hogy ne fázz és a külsőd is kifogástalan legyen

Őszi esküvőre vagytok hivatalosak, de az időjárás már hűvösebb napokat ígér? Nagy dilemma lehet ilyenkor, hogy hogyan öltözzünk fel az eseményre. Mit vegyünk fel ahhoz, hogy kellőképpen elegánsak legyünk, de ne kelljen a megfázástól félnünk egy vékony, nyárias ruhában. Mutatjuk a mi tippjeinket.

Természetesen a ruhákat ilyenkor sem kell elvetni, de érdemes egy hosszabb, kissé zártabb darabot választani, aminek van ujja is esetleg. Az anyagát is jó lehet figyelembe venni, hogy vagy egy vastagabb anyagból akár bársonyból vagy mindenképpen több rétegből álljon össze így nem fúj majd át rajta olyan könnyedén a szél. Felül pedig egy elegánsabb kiskabáttal vagy egy blézerrel szuperül rétegezhető így beltéren ezt könnyen le lehet venni, ha meleg van.

De ha nem vagytok azok a ruhás típusok vagy úgy érzitek fáznátok benne, remek választás lehet egy nadrágkosztüm. Mostanság igazán nagy divatjukat élik így rengeteg színben és fazonban megtalálhatók a legtöbb márka kínálatában. De akár válaszhattok különböző színű vagy mintájú nadrágot és blézert is, így kicsit megtörve a kosztüm szigorúságát. Ing helyett valamilyen elegáns fodros vagy kicsit átlátszó csipkés blúzzal kiegészítve könnyen elérhetitek, hogy inkább esküvős, mint irodai legyen az összeállítás.

A hosszú ruhák és nadrágkosztümök szinte összeolvadásai a hosszú nadrágos overálok. Szintén rengeteg színben, anyagban és fazonban megtalálhatók, így szinte mindenki megtalálhatja a számára előnyös darabot. Ezeknél sem kell a kombináláson gondolkozni, mint egy ruhánál, mégis melegen tartanak annyira, mint egy kosztüm. Ha pedig végül egy felül kevésbé zárt, esetleg pántos verzió mellett döntenél, ugyanúgy rétegezheted blézerrel vagy kabáttal, akár egy ruhát.

A kiegészítők közül a legfontosabb a cipő, hiszen az tesz teljessé egy öltözéket és nem is tudnánk elindulni nélküle. Ősszel érdemes a szandálokat kicsit háttérbe szorítani és egy zártabb magassarkú cipőt választani, de akár egy elegáns bokacsizmát is párosíthatsz a szettedhez a hidegebb időben. Ha esőt ígérnek, jó, ha számításba veszed a cipő anyagát is és egy bőr vagy műbőr verziót keresel, a különböző velúr és szatén bevonatosak helyett.

Plusz kiegészítőkként jó szolgálatot tehetnek a sálak és a kalapok, akár a szél, az eső, vagy csak szimplán a hideg ellen védekeznél. Nem muszáj feltétlen a legtéliesebb kötött verziókra gondolni, egy nagyobb selyemsál épp annyira megfelel a célnak amellett, hogy elegáns. De ha igazán előkelő megjelenést szeretnél akár még egy selyemkesztyűt is párosíthatsz a ruhádhoz, de ezt inkább csak a különösen hideg napokra és nagyon elegáns esküvőkre ajánljuk, hiszen könnyen túlzás lehet.

Ezek lettek volna a mi ötleteink számotokra, reméljük sikerült ihletet merítenetek. A különböző márkák webáruházaiban biztosan találtok majd kedvetekre valót, és ha sikerült döntenetek, fizetésnél válasszátok a Simplepay opciót, így a fiókotokban elmentett kártyátokkal könnyen, gyorsan és biztonságosan fizethettek. Az esküvőre pedig jó szórakozást kívánunk!

Források:

https://www.life.hu/eletmod/20181017-ilyen-ruhat-valassz-oszi-eskuvore.html

https://eskuvotippek.hu/blog/%C3%ADgy-lehetsz-igazan-stilusos-vendegkent-oszi-eskuvon