Őszi teendők a kertben – vásárold meg az eszközöket online!

Ami a kert karbantartását illeti, ősszel a legfontosabb feladatunk, hogy felkészítsük növényeinket a zord, téli időszakra. A munkálatokhoz szükséges eszközöket online is megrendelheted egy kertészeti webáruházból – kosarad tartalmát fizesd ki online, egyszerűen!

Simple tipp: ha a SimplePay fizetési megoldással találkozol online vásárláskor, válaszd a „fizetés Simple fiókkal” opciót, és fizesd ki a tételeket fiókodban elmentett bankkártyáddal. Ha még nem mentetted el kártyádat, ezt menet közben is megteheted, így legközelebb nem kell bepötyögnöd bankkártyaadataidat. 

Lássuk, ezekben a hónapokban miről kell elsősorban gondoskodni a kertben: 

Bokrok, cserjék visszavágása

Az évelő növényeket érinti ez a probléma: ha ágaik sárgulni kezdenek, lehajlanak, akkor eljött a visszavágás ideje. Amikor visszavágjuk őket, a növények visszaszívják nedveiket a gyökerekbe, ami nagy segítséget ad nekik a túléléshez. Ha elmulasztjuk ezt a lépést, akár el is halhatnak. Hogy mennyire kell őket visszametszeni, az fajtától függ, de általában körülbelül méretük felét kell megcélozni. Az őszi metszésben nagy segítségünkre lehet egy jó minőségű metszőolló.

Hagymás virágok ültetése

Ahhoz, hogy tavasszal színpompás tulipánok, valamint fenséges nárciszok és liliomok díszítsék kertünket, a munkát ősszel kell elkezdeni. A műveletet jelentősen megkönnyíti, ha egy hagymaültető eszköz segítségével vájjuk ki a megfelelő szélességű és mélységű lyukat. A hagymákat ugyanis nem mindegy, hogyan helyezzük el: magasságuk két-háromszorosának megfelelő mélységbe kell őket ültetni, csúcsos végükkel felfelé.

Tipp: amikor beköszöntenek a hideg hónapok, szobanövényeinkre is gondolnunk kell. Bár ők nincsenek kitéve a zord időjárási körülményeknek, már a lakás klímájának megváltozása is hatással lehet fejlődésükre. Ha azt gyanítjuk, növényeink kezdik túlnőni jelenlegi cserepüket, gondoskodjunk pár számmal nagyobb edénybe történő átültetésükről! Ideális ezt ősszel megejteni, mert ilyenkor még van egy-két hónapjuk a növényeknek, hogy behelyezkedjenek az új cserépbe, mielőtt téli pihenőre hajtanák fejüket.

Gyep gondozása

A téli nedvesség, az alacsony hőmérséklet és a napfény hiánya nem éppen kedvező a gyep számára. A fűszálak egészségéért viszont már azzal is sokat tehetünk, ha rendszeresen eltakarítjuk a gyepfelületről a lehullott leveleket. Máskülönben száraz, barnás foltok alakulnának ki mindenhol, ahova az avar árnyékot vet. Ami még fontos, hogy ne nyírjuk a füvet öt centiméternél rövidebbre, hisz a hosszabb szálak jobban tudják hasznosítani azt a kevés napfényt, amivel ilyenkor számolni lehet. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://kertfuvesites.hu/Ne-mulasszuk-el-osszel—bokrok-cserjek-novenyek-visszavagasa/cikk/316/
https://www.megyeriszabolcskerteszete.hu/ezek_a_teendok_varnak_a_kertben_osszel
https://www.gardena.com/hu/elet-a-kertben/kerteszeti-magazin/oszi-teendok-a-kertben/
https://www.agraroldal.hu/szobanoveny-atultetese.html/