Őszi sportöltözet

Készülj fel a hidegebb időkre, és csapj le a meleg sportruhákra online! Fizetéshez használd a SimplePay megoldását, és fizess akár egy kattintással!

Sportolás a szabadban: így készítsd fel ruhatáradat az őszre!

A sportolásnak a hűvösebb idő se jelenthet akadályt: csupán az öltözeteden kell kicsit változtatni, és meglátod, az őszi hónapokban is ugyanolyan élvezetes marad a mozgás a szabadban. 

Az új sportruhák kiválasztásáért igazán nem kell kimelegedned: helyezkedj el inkább kényelmesen a kanapén, és böngészd át online a sportáruházak kínálatát. A fizetéshez se kell feltápászkodod, ha a SimplePay megoldását használod fizetéshez: amennyien elmentetted bankkártyádat Simple-fiókodba, elég lesz egyszerűen csak bejelentkezned, majd egy kattintással ki is fizetheted a vásárlást.

Az aláöltözetek szerepe

Olyan ez, mint egy második bőrréteg: az aláöltözet testedhez simulva véd a hidegtől, nem hagyja az izmokat kihűlni, lemerevedni. Ugyanakkor az izzadtság gyors felszívásáról, kivezetéséről is gondoskodik, hogy kényelmes legyen a mozgás. Aki csapatsportot játszik, az aláöltözetre kapja fel mezét és rövidnadrágját. A rétegek száma sportoktól és intenzitástól függően változhat: a futók például az aláöltözetet önmagában is viselik, nem feltétlen húznak a hosszúra rövidet. Így van ez a bicikliseknél is, akik a leginkább a testhez simuló ruhákat kedvelik. Rétegezésről akkor beszélhetünk az ő esetükben, amikor az időjáráshoz alkalmazkodva az eső vagy a szél ellen védelmet nyújtó ruházatot kapnak magukra.

Mozgás közben nem lehet megfázni

A megemelkedett pulzusszám elég hőt termel a test melegen tartásához. Az edzés után a nyújtást azonban érdemes már száraz ruhában megkezdeni. Azzal is számolni kell, hogy a reggeli órákban a hőmérséklet gyorsan emelkedik, az edzés végére így akár 4-5 fokkal melegebb is lehet. Este ennek éppen az ellenkezője történik. Ha rétegesen öltözöl, könnyen tudsz alkalmazkodni a változó körülményekhez. Ha úgy van, egy pulcsi még a derekadon is elfér például futás közben, de jó megoldás lehet egy mellény is, mely mellkasodat védi a hűvös széltől. Ami az aláöltözetet illeti, ennek variálása már kicsit macerásabb. Megválasztásakor jó, ha van már kis tapasztalatod. Nem baj, ha kezdetben kicsit óvatosabb vagy, idővel egyre könnyebb lesz belőni, mikor mely ruhákat válaszd.

Források:

https://sportoljma.hu/magazin/az-alaoltozetek-szerepe-a-sportban

https://sportoljma.hu/magazin/hogyan-oltozz-fel-az-oszi-futoedzesekre