Nyaralj stresszmentesen!

Egész évben várjuk a hőn áhított nyaralást, ami segít kipihenni az egész éves fáradalmakat, a stresszt. Általában egy jóleső kikapcsolódás feltölt minket, illetve lemerült akkumulátorainkat, hogy újult erővel térhessünk vissza a kevésbé idilli hétköznapokba. De mit tehetünk azért, hogy ne csússzon semmiféle hiba számításunkba, és valóban zökkenőmentesen teljen el az utazásunk? Cikkünkben ehhez adunk pár tanácsot.

Az első lepés tehát:

Az egyik legfontosabb lépés: megtalálni az üdülésünkhöz legjobban passzoló szállást. Ez azért is nehéz feladat, mert rengeteg tényezőt kell szem előtt tartanunk. Családi, romantikus, vagy baráti vakációzásról lesz szó? Csendesebb, avagy pezsgő, élettel teli környéken szeretnénk tartózkodni? Ha ezt a két szempontot letisztáztuk, akkor kezdődik csak a neheze, hiszen rengeteg opció közül választhatunk. A későbbi bosszúságok elkerülése miatt érdemes olyan hely mellett letenni a voksunkat, ahol az értékelések száma aránylag magas, és jó kritikákkal teli. Mindig figyeljünk a részletekre is, mint például, ha kisgyerekkel megyünk, van-e etetőszék, biztonságosak-e a szobák. Ha van elérhetőség, ne féljünk felhívni a szállásadót, és megkérdezni tőle minden apró részletet, ami fontos számunkra, hiszen sok esetben aktualitásukat vesztik az oldalon található információk, példaképpen, ha éppen elromlott a klímaberendezés.

Gondoskodj otthonodról  

Mindenképpen át kell gondolnunk, hogy ki fog vigyázni kisállatainkra, ki lesz az, aki megöntözi növényeinket, vagy átveszi a fontosabb leveleinket a postásól. Erre általában rokonokat, barátokat szoktunk megkérni, de ha éppenséggel egyikre sincsen lehetőségünk, bátran keressünk fel erre a célra szolgáló weboldalakat, applikációikat. Csak kiválasztjuk az értékelések alapján azt a személyt, akit szimpatikusnak találunk, és felkeressük a megadott elérhetőégei alapján.

Készítsünk listát!

Listát írni az egyik legkézenfekvőbb és egyben leghatékonyabb segítség egy nyaralás megszervezéséhez. Először is írjuk össze azokat a teendőket, amiket az indulás előtti pár hétben szükséges megtennünk, vagy elintéznünk. Ilyen például az utasbiztosítás megkötése, ha autóval indulunk neki az útnak, akkor egy gyors gépjármű ellenőrzés, gyógyszerek beszerzése stb. Ha ezzel a checklist-tel készen vagyunk, szedjük össze miket kell még beszereznünk a rajt előtt. Törölközők, piperecikkek, ruhadarabok, vitaminok, fürdőruhák, strandpapucsok. Vásároljunk meg mindent időben, hogy az utolsó napokban már nyugodtan várhassuk a nagy napot, mikor elindulunk a kikapcsolódásra.

Ha bármi hiányozna az elinduláshoz vagy akár a bőröndünkből, amennyiben utazásunk előtt még idejében észleljük, webshopokból könnyedén beszerezhetjük. Fizetéskor lehetőség szerint válasszuk a SimplePayt-t, ha pedig rendelkezünk Simple-fiókkal, elmentett bankkártyánkkal akár pár kattintással kifizethetünk mindent a kosarunkból, és ezzel rengeteg időt, és energiát spórolhatunk meg magunknak.

Források:

http://eljharmoniaban.blogspot.com/2015/07/stresszmentes-nyaralas-praktikus.html

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2022/05/28/nyaralas-nyar-utazas/

https://vitaminkiraly.hu/2023/06/19/5-nyaralasi-tipp/