Nyár végi kiruccanás? Mutatjuk mit ne hagyj otthon!

Bárhová is indulsz nyaralni, a pakolás mindig nehéz. A fő kérdés, hogy mire lesz igazán szükség és mi az, amit semmiképp ne hagyjunk otthon? Egy listára összegyűjtöttük nektek néhány dolgot, amik nélkül ne induljatok el.

Kiemelt kép forrása:shutterstock.com

Iratok és jegyek

Azt talán senkinek nem kell mondanunk, hogy az irataitokat, szükséges papírokat, jegyeket és a pénzt, bankkártyát többször is ellenőrizzétek, hiszen ezek nélkül igen nagy problémákba ütközhettek az út során. Ezután következhetnek a telefon és egyéb töltők, elektronikus eszközök, hiszen ma már sehova sem megyünk nélkülük, sőt sok esetben például a vonatjegyet vagy helyi bérletet is ezeken tároljuk. Ezeken felül persze minden más kevésbé fontos, de jelentősen megkönnyítheti a pihenéseteket ez a néhány dolog, amire nem biztos, hogy gondoltok:

Tisztálkodási szerek, napvédő krém és szűnyogírtó

A tisztálkodási csomagból sokszor kimaradnak az intimhigiéniai kellékek, ha nem számítunk váratlan vendégre, de érdemes előre felkészülni, hogy elkerüljük a kellemetlen helyzeteket. Emellett ide sorolhatjuk a ma már szinte minden környezetben elengedhetetlen naptejet és különböző szúnyog/rovarriasztó sprayket, amik, ha vízparton vagy természet közelben nyaraltok nagyon jó szolgálatot fognak tenni.

Gyógyszerek, sebtapasz és fertőtlenítő

Ha hajlamosak vagytok fejfájásra, ha nem akkor is érdemes némi fájdalomcsillapítót csomagolni. Illetve, ha külföldre utaztok gyomorpanaszok ellen is jó lehet készülni valamivel, hiszen, ha az adott ország konyhája nagyon eltérő a mindennapi étkezéseitektől az hirtelen és nagy mennyiségben könnyen rosszulléthez vezethet. Ezeken kívül némi sebtapasz és fertőtlenítő is kerülhet a táskába.

Ha elszakad a cérna

Egy egyszerű kis varrókészlet (tű, cérna, biztostű, kis olló) is fejfájástól megkímélhet, ha baleset történne valamelyik ruhátokkal, így gyorsan helyre tudjátok azt hozni.

Rossz időben se unatkozz!

Egy kisebb méretű társasjátékot is érdemes lehet bedobni, például egy pakli kártya nem foglal sok helyet, de annál többféleképpen játszhattok vele. Még ha nem is terveztek sok időt a szálláson tölteni, az időjárás előfordulhat, hogy keresztülhúzza a számításaitokat, így jó, ha van mivel elütni az időt.

Ugyanígy rossz idő esetére nem árt, ha van egy esernyő (ha nem repülővel utaztok) vagy esőkabát nálatok, mert még ha esik is, a boltba vagy egy-egy beltéri programra el kell jutnotok és ha nem kocsival utaztatok ez okozhat gondot.

Mini hátizsák

A városnézéshez szükségetek lehet egy kisebb táskára is az utazáson használt mellett, mi egy hátizsákot ajánlunk, amit könnyebb egész nap hordani és a holmijaitok is bőven elférnek benne, legyen szó vízről, nassolni valóról vagy egy-két éppen megvásárolt szuvenírről.

Persze a ruháitokat, az átlagos tisztálkodószereket, lábbeliket (legalább egy papucsot és egy kényelmes cipőt, amiben nem gond a sétálás) se felejtsétek el becsomagolni. De reméljük sikerült némi segítséget nyújtanunk ezekkel a kis plusz dolgokkal, hogy zökkenőmentes legyen a nyaralás.

És hogy ne kelljen a boltokat járnod az indulás előtt, szerezz be mindent egyszerűen, online. Fizetésnél pedig lehetőleg válaszd a SimplePay opciót így azt akár mindössze néhány kattintással elintézheted.

Források:

https://travellina.hu/komplett-pakolos-lista-nyaralashoz-vilagjarashoz/

https://kuponinvazio.hu/nyaralas/mit-kell-a-nyaralasra-vinnem-lista-nyaralashoz/