Néhány tipp a kerékpár téli tárolásához

A leghidegebb évszak közeledtével nemcsak a medvék alszanak téli álmot, hanem a kerékpárok egy része is pihenőre tér. Persze akad olyan, akit az időjárási viszontagságok sem tarthatnak vissza, ráadásul a téli kerékpározásnak is sok előnye van, ám átmenetileg többen parkolópályára teszik a bringát.

De hogyan érdemes „teleltetni” a drótszamarat ahhoz, hogy az első napsugarakkal együtt a régi, jó állapotban lévő kétkerekűt vehessük elő? Következzen hozzá néhány tipp. 

Kezdő lépések

Mielőtt körülnéznénk, hogy mégis hova pakoljuk a bringát, a végső megoldástól függetlenül van egy s más dolgunk vele, hiszen fontos megfelelő állapotban pihenőre vonultatni. Kezdésként mossuk le, és külön alaposan tisztítsuk meg a láncot is. A kellemetlen meglepetések elkerülése végett érdemes átzsírozni a csapágyakat és a bowdeneket, plusz beolajozni a láncot. 

Ha tehetjük, a vázra akasztva tároljuk, amennyiben viszont erre nincs lehetőségünk, akkor pumpáljuk fel a gumit, és ellenőrizzük időről időre, hogy nem eresztett-e le túlságosan. Egy felületkezelés sem árt, a gumit szilikonnal bekenve megóvjuk a repedezéstől.

Még a meleg garázsban tárolt bringára is érdemes beszerezni egy biciklifedő ponyvát, hogy megóvja a portól. Egy sima huzat is megteszi, ám ha műhelyben, repülő forgácsok között pihen, akkor kifejezetten a bringákra szabott zsák a nyerő megoldás. 

Megfelelő helyen pihenjen

Írhatnánk, hogy a bringa felkészítése után már nagy gond nem lehet, viszont például a védőhuzat nélkül szeles-esős erkélyen tárolt bringát eléggé leamortizálhatja az időjárás. A már említett, eggyel vastagabb huzat jó szolgálatot tesz, viszont nem muszáj teljesen becsomagolni, elég, ha felülről fedve megvédjük az égi áldástól. 

Sokan nem bánják, ha a szobában telel a bringa, mások viszont inkább nem kerülgetnék a lakásban: nekik szuper megoldás lehet a plafonra szerelhető bringatartó, hiszen így biztonságban van, mégsem foglal helyet. Már-már nyert helyzetben vannak azok, akiknek a kertes ház vagy a társas ház garázsában van helye a bicajnak, mert ott tárolva megkímélik az időjárás viszontagságaitól és a hőmérsékletingadozástól. 

Simple Tipp: Ha hiányozna valamelyik kiegészítő a kerékpár biztonságos téli tárolásához, a webáruházak széles kínálatából könnyedén házhoz rendelheted, ráadásul a fizetéskor a SimplePayt választva kényelmesen és biztonságosan kiegyenlítheted a számlát.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.welovecycling.com/hu/biztonsag/igy-teleltesd-a-biciklid/
https://thebutlermagazine.com/hu/kerekpar-tarolas-a-teli-honapokban/
https://www.centurycycles.com/tips/tech-talk-storing-bicycles-in-your-home-pg1307.htm
https://kerekparwebshop.eu/kenoanyag-olaj-zsir
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-kerekparozas/c3-kerekpar-tarto-akaszto-huzat/_/N-1mi0a1l