Néhány eszköz az otthoni hajnyíráshoz

Speciális olló, netán teljes szett hiányzik a hajvágáshoz? Gond egy szál se, csak rendeld meg a szükséges holmikat, majd a fizetéskor válaszd a biztonságos és kényelmes SimplePay-t a számla kiegyenlítésére!

Ezek legyenek kéznél, hogy ne fulladjon kudarcba az otthoni hajvágás

Az elmúlt időszakban a karantén miatt sokan kényszerültek otthoni hajvágásra, és néhányan egészen belelendültek, így már nem bízzák a fodrászra a munkát, vagy a szülőknek szimplán egyszerűbb, ha ők „nyírják meg” a gyerkőcöt. Azonban a tinilányok olykor kudarcba fulladó frufruvágási kísérleteiből kiindulva érdemes elméletben felkészülten, továbbá néhány profi eszközzel nekikezdeni az otthoni hajfodrászkodásba.

Komplett hajnyírószett

Valószínűleg akkor megyünk biztosra, ha megrendelünk egy teljes hajvágószettet, hiszen abban minden, a rövidebb haj nyírásához szükséges eszköz megtalálható. A hajvágó borotvák önélező funkciója garantálja, hogy sokáig hatékony legyen az eszköz, míg a nedves és száraz használat segíti a munkát. Bár rugalmasságot biztosít a vezeték nélküli hajvágó, ha áramforrás közelében tervezzük használni, célravezetőbb lehet vezetékeset választani, hogy egyszer se hagyjon minket cserben az akksi a vágás közben.

Ezek a csomagok pluszban többnyire hajvágáson túli opciót is kínálnak, így például testszőrzethez vagy szakáll nyírásához is van bennük borotvafej. Ugyanakkor a szakállvágó viszont nem hajnyíró, így azzal ne álljunk neki megkurtítani a hajkoronát. 

Hajvágó ollóval a mestermunkáért

A hosszabbra vágandó hajnál pedig a gép helyett inkább olló illik a kézbe. Csakhogy akármennyire egyszerű megoldásnak tűnik, a hagyományos papírvágó olló vagy konyhai eszköz ebben az esetben nem működik, szükségünk lesz egy profibb fodrászollóra. Ezzel ugyanis pontosabban lehet dolgozni, ráadásul a hajszálakat is egészségesen, szép lezárással nyisszanthatjuk le.

Egyéb hasznos kiegészítő

Eggyel továbblépve végképp már-már szinte a fodrász székében érezheted magad, ha a virtuális kosárban elsüllyesztesz egy fodrászköpenyt is. Az élmény megidézésénél is fontosabb azonban, hogy azt magadra kanyarítva megspórolhatsz egy csomó időt, mire letakarítod a ruhádról a hajszálakat. A célnak ráadásul hajvágó esernyő is megfelel, amely egyúttal fel is fogja a levágott hajszálakat. 

Persze a gyakorlóbabától kezdve a különböző spéci ollókon át a kismillió csatig rengeteg kiegészítőt választhatunk, ám ezek már inkább a fodrászattal kacérkodóknak lesznek igazán hasznosak. 

Forrás: 

https://hir.mediamarkt.hu/magazin/hajvagas_otthon_hajvagok_es_par_tipp/

https://www.emag.hu/fodraszkellekek/c

https://marieclaire.hu/szepseg/2020/05/18/hajvagas-otthon-nem-is-annyira-lehetetlen-kihivas/