Mivel lepd meg kedvencedet az állatok világnapján?

Akinek kutyája, macskája, nyuszija, teknőse vagy bármilyen más háziállata van, az igyekszik mindig kedveskedni valamivel a hűséges társának. Egy nap pedig az átlagosnál is különlegesebb: október 4-e az állatok nemzetközi világnapja. Következzen néhány tipp, ha ennek apropóján meglepnéd a kedvencedet.

A szent és az állatok kapcsolata

A világnap iránti igény egyébként az idén éppen nyolcvan éve, egy 1931-es környezetvédelmi konferencián vetődött fel, a választás pedig október 4-re esett, amely Assisi Szent Ferenc halálának a napja. Azért döntöttek emellett, mert a szent már évszázadokkal ezelőtt is azt hirdette, szeretni kell mindent magunk körül.

A kedvencek feltétlen szeretettel halmozzák el a gazdájukat – de helyesebb inkább társnak nevezni –, még egy önérzetes macska is óriási szívvel képes dorombolni. Ha az ember fele ekkorra odaadással szereti a négy- vagy kétlábú, bundás, tollas, netán pikkelyes barátját, akkor az állatok világnapja jó alkalom az érzelmek kifejezésére. 

Kényeztetés a jószágnak

Olykor mi is megajándékozzuk magunkat valamivel, amely a szépülésünket-épülésünket szolgálja, hiszen a nők és a férfiak egyaránt vehetnek frissítő masszázst, és a hölgyek is be szoktak ülni egy kellemes kozmetikai kezelésre. Az állatoknál is működik ez, a kutyust meglephetjük egy masszázzsal vagy kutyakozmetikai kezeléssel, örül majd, ha ledobhatja a felesleges bundázatot, és nem utolsó sorban a körmök is megrövidülnek. 

A négylábú jószágok persze imádnak játszani, így a kutyákat egy játékcsont, egy elnyűhetetlen labda – amely persze úgysem tart örökké – vagy egy világító labdasün boldog csóválásra készteti. A madárhangot utánzó cicajáték, a macskajáték alagút, egy új kaparófa vagy egy macskamentával töltött plüss lenyűgözi a szűrgombócot, de akár egy új pihe-puha fekhellyel is meglephetjük őket. 

Vesszőhíd és fűből készült házikó

Persze nemcsak kutyák és macskák adnak szeretetet nap mint nap, sokan madarat, nyulat, hörcsögöt, teknőst, halat, netán valamilyen hüllőt tartanak. A kisemlősök bármelyik napját feldobja egy jópofa híd vagy létra, amelyen kedvére mászkálhat, míg egy vesszőodúban a saját kis világukban érezhetik magukat. Egy fűből készült madárházzal visszacsempészünk valamit a madárkánknak a természetből, és a spirál mászókát is szemmel láthatóan értékelik majd.

És persze ne felejtsük, az állatkák szívéhez is a hasukon keresztül vezet az út, egy finom falat nyerő ajándék lesz. 

Simple Tipp: Ha az otthonod kényelméből lepnéd meg kedvencedet, elég lesz házhoz rendelned az állatok napi ajándékot. A SimplePay-jel fizetve pedig készpénzmentesen, gördülékenyen és biztonságosan egyenlítheted ki a végösszeget. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://wwf.hu/archiv/az-allatok-vilagnapja
https://bol-dog.hu/kutyavilag/az-%C3%A1llatok-vil%C3%A1gnapj%C3%A1n-lepj%C3%BCk-meg-kedvenceinket
https://www.fressnapf.hu/
https://www.fressnapf.hu/cicawellness-kenyezteto-tippek-macskaknak/