Mit kell beszerezni, ha macskát tartanál lakásban

A SimplePay fizetési megoldásnak köszönhetően biztonságosan és könnyedén egyenlítheted ki a netes vásárlás végén a számlát, hogy a fizetés bonyodalma se álljon a macskás felszerelések beszerzésének az útjába!

Minden, ami a benti macskatartáshoz szükséges 

A környéken talált gazdátlan cica miatt jött az ötlet, vagy régóta dédelgetett vágyadat valósítod meg? Bárhogyan is, ha kellően átgondolva, felelős döntés nyomán arra jutsz, hogy macskát szeretnél, fel kell készítened a háztartásodat az új lakó érkezésére. A következő néhány eszköz, kiegészítő garantálhatja a komfortos együttélést a kis bársonytalpúval.

Megfelelő táplálás és tálalás

Az éhes macska türelmetlen és követelőző macska, így akár kicsi, akár nagy jószág kerül az otthonunkba, gondoskodjunk a minőségi táplálékról. Ha például néhány hetes macskát találunk, a cumisüvegbe anyatejpótlékot kell készítenünk, és ez végső esetben se legyen átlagos tej, hiszen a cicák gyomra nehezen kezeli a laktózt. A felnőtteknél ügyeljünk a minőségi száraz és nedves eledelre, mert a tápanyagban gazdag falatok az emésztést is elősegítik. Ennek jegyében szűrjük ki a neki szánt házi maradékból a túl fűszeres és zsíros falatokat, nehogy később gyomorproblémái legyenek. 

Mivel szőrös kedvenceink naponta sokszor esznek keveset, mindig legyen előttük étel a tálkában, ahogyan friss vizet is készítsünk be. 

Szórakoztassuk őket, hogy ne a bútorok bánják a pörgést

A macskákról okkal él a kép, hogy valamilyen kényelmes felületen elnyúlva már-már megdöbbentően sokat tudnak henyélni, ugyanakkor ne felejtsük el, hogy él bennük egy játékos én, amelynek ráadásul szüksége van a karmok élesítésére, koptatására is.

Ha szeretnénk megkímélni a bútorokat, praktikus beszerezni egy jópofa kaparófát, amelyet bátran használhatnak. A felesleges energia levezetéséért nem árt egyéb játékokkal is meglepni őket, különösen akkor, ha egyáltalán nem, vagy kevés időt tudnak a szabadban kalandozni. 

Kényelem felsőfokon

Bár a macskánk előbb-utóbb jó eséllyel sajátjának érzi a székünket, kanapénkat és az ágyunkat, azért rendszeresítsünk neki egy amolyan menedékként szolgáló pihepuha kosarat is. Ám bárhogyan igyekszünk, nemcsak az ágya lehet tele szőrrel, hanem a lakás több pontja is, ezért szükség lesz macskaszőrkefére, illetve akár kis kéziporszívóra is. 

S ha már takarítás a cica után: a gazda és a macsek kényelmét egyaránt szolgálja a jó minőségű alom és az alomtál, sőt alomdoboz, hiszen így a jószág egyszerűbben, privát szférában végezheti el a dolgát, és minket sem kínoznak majd a kellemetlen szagok. 

Forrás: 

https://www.fressnapf.hu/macskatartas-kis-lakasban/
https://magazin.petissimo.hu/cikk/macskatartas
https://icatcare.org/advice/thinking-of-getting-a-cat/