Mindened megvan a kert rendbentartásához?

Tavasszal nemcsak a verőfényes napsugarak, hanem a kerti teendők is megérkeztek, avagy ilyenkor egyre inkább figyelmet kell fordítanunk a ház körüli teendőkre is. Ám mindened megvan ehhez, vagy jól jönne egy kis segítség? Mutatunk néhány gépet, amelyért a kert is hálás lesz, és te is időt takarítasz meg velük.

Magasnyomású mosó

Az autó, a kerékpár, a terasz vagy akár a medence tisztításában lesz a barátunk a nagynyomású mosó, amellyel a legszennyezettebb részek is gyorsan megtisztulnak. A titka, hogy a vízhálózatra csatlakoztatva megsokszorozza annak a nyomását, így teszi makulátlanná a különböző felületeket. Tiszta vízzel működtessük, ha pedig esővizet használunk, ne felejtsük el a szűrőt. És persze a használat előtt készüljünk fel a részletekből, hiszen nem minden felület kedveli a magasnyomású mosóval való tisztítást.

Szegélynyíró

Ahogy jön a tavasz, a fű is elkezd nőni, aminek egyrészt örülünk, viszont amikor a fűnyírásra kerül sor… A jellemzően hétvégi teendő idejét nemcsak a jól megválasztott fűnyíróval, hanem a problémásabb részeket szépre alakító szegélynyíróval is lerövidíthetjük. Azzal ugyanis azokat a helyeket is elérjük, ahova a hagyományos fűnyíróval esélyünk sincs odaférni, ennek köszönhetően pedig hibátlanul rendezett lesz minden egyes négyzetcentiméter.

Permezetőgép

Megosztó kérdés a pemetezés, mert sokan úgy gondolják, hogy a környezetünkre, növényekre és végül az emberekre nézve is egészségtelen a permetszer. Pro és kontra lehetne sorolni érveket, ám ha valaki úgy érzi, hogy szüksége van a növények védelmére, akkor szükség lesz permetezőre is. A kézi típus mellett választhatunk elektromos vagy benzines permetezőt is – a motoros meghajtásúra akkor lehet szükség, ha nagyobb a telek.

Szivattyú a víz megtakarításához

Napjainkban egyre fontosabb, hogy okosan bánjunk a vízkészleteinkkel, így jelentősen hozzájárulunk a környezet védelméhez, ha a csap helyett mélyről felhozott vízzel locsolunk. Amennyiben van kút fúrva a ház körül, akkor ehhez csak szivattyúra lesz szükség, amely képes felhozni a locsoláshoz elégséges percenként nagyjából 50-60 liter vizet. Viszont ha teljes öntözőrendszert kapcsolnánk rá, a lehetőségekhez illeszkedve válasszunk nagyobb kapacitású darabot.

Ha szükséged lenne valamelyik kerti eszközre, a cipekedés helyett rendeld meg inkább házhozszállítással. Amennyiben teheted, a számla kiegyenlítésekor válaszd a SimplePay fizetési megoldását, a folyamatot pedig még jobban felgyorsítja, ha a bankkártyád adatait elmented a Simple-fiókodba.

Forrás:

https://www.praktiker.hu/ismerje-meg-a-magasnyomasu-mosot

https://www.praktiker.hu/elektromos-fuszegelynyiro-hasznalatahttps://www.praktiker.hu/a-hazikerti-permetezes-szabalyai

https://www.praktiker.hu/kerti-szivattyu-tipusok