Milyen kiegészítőkkel turbózzuk fel az elektromos rollert

Tudtad, hogy a webáruházak változatos kínálatából szuperül felszerelheted az elektromos rolleredet? Amennyiben lehetséges, a fizetéskor válaszd a SimplePay megoldását, hogy a mentett kártya előnyeit élvezve pillanatok alatt végezhess.

Közösségi használat vagy saját tulajdon, kétség sem férhet hozzá, hogy az elmúlt évek egyik legnépszerűbbé váló városi közlekedési eszköze az elektromos roller. Ezeket szinte bármelyik elektronikai üzletből megrendelhetjük, ám most lépjünk eggyel tovább: milyen kiegészítőkkel tuningolhatjuk fel saját elektromos rollerünket?  

Inkább el se induljunk nélküle: a bukósisak 

Kezdjük a legfontosabb kiegészítővel, amely sok országban olyannyira kötelező elemnek számít, hogy a hiányában a rendőrök büntetnek: a sisak.  

Hazánkban egyelőre nem írják elő szabályok a bukósisak használatát, ám mivel akár életet is menthet, érdemes ezzel kezdeni az online vagy a személyes shoppingolást. Nem szükséges egyből a legdrágább, már-már egy elektromos roller árát érő bukósisakra gondolni, egy tisztességes kerékpáros bukósisak is sokat számíthat a bajban. 

Még egy apróság a biztonságért: a visszapillantó 

A bukósisakhoz hasonlóan a biztonságunkat szolgálja a visszapillantó. Aki közlekedett már rolleren, tudja, erőteljesen vissza kell fordítani a fejünket ahhoz, hogy például a kanyarodás előtt megfelelően tájékozódjunk, így viszont nehezebb egyenesben tartani a rollert. Ellenben a visszapillantóval a gépkocsihoz hasonlóan rövid, gyors szemvillanással felmérhetjük a helyzetet.  

Magát a roller biztonságát tekintve ne feledkezzünk meg a lakatról, nehogy illetéktelenek szemet vessenek rá… 

Ülni a rolleren? Miért ne?  

Az elektromos rolleren szinte mindenki állva közlekedik, ám hátsó üléssel a kényelmet sem kell nélkülöznünk. Már összehajtható, kis rugós ülést is vehetünk, és ha kellően stabilan, megfelelően rögzítjük, némileg biciklire hajaz majd a járgányunk.  

Hasznos apróságok telefontartótól kijelzővédőig 

A kiegészítők sora bőven folytatható, hiszen rengeteg apróság tehet hozzá ahhoz, hogy még komfortosabban érezzük magunkat a rolleren. A műanyag telefontartónak köszönhetően akár GPS-ként is használhatjuk az okostelefonunkat, míg a kijelzővédővel megóvhatjuk a roller egyik legfontosabb részét. A járgány elejére szerelhető kisebb kemény táskába elfér néhány apróság. Persze a levegőmentes kereket és akkumulátort talán nem itt tároljuk majd, ám ezek beszerzésével a váratlan probléma esetén azért kéznél lesz a megoldás.  

Forrás:  

https://www.zoldpalya.hu/uton/elektromos-roller-tevhit-312397.html
https://www.emag.hu/search/elektromos+rollerhez?ref=autosuggest_keyword2_elektromos%2Broller%252Csearch_bar_elektromos%2Broller
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-roller/c2-kiegeszitok-rollerhez/_/N-1va6v9b