Milyen eszközökre érdemes beruháznod, ha felvettek egyetemre?

Felvettek az egyetemre, de tanácstalan vagy mire lesz szükséged? Segítünk! Összegyűjtöttük milyen eszközöket kell majd használnod, amikre érdemes már most beruháznod, hogy garantáltan felkészülten kezdhesd a tanévet.

Ha pedig az online vásárlás mellett döntenél, mentsd el a kártyád a Simple fiókodban és a fizetést is néhány kattintással elintézheted.

Laptop

Talán mondanunk sem kell, de egy jó asztali gépre vagy laptopra biztosan szükséged lesz, hiszen a munkáid és feladataid nagy részét elektronikus formában kell majd leadnod. De sok esetben még a vizsgák is az egyetem online felületein zajlanak. Talán sokan a laptopra szavaznának az otthoni PC-vel szemben, hiszen hordozhatósága miatt sokkal praktikusabb, ha esetleg az órákon is szükséged lenne rá, vagy nem szívesen jegyzetelsz a hagyományos módon. Igyekezz egy könnyebb közepes méretű darabot választani, hogy ne okozzon gondot a cipelése, illetve fontos szempont lehet még az akkumulátor üzemidő is, hiszen nem minden teremben van lehetőséged hálózatról használni, így nem hátrány, ha kibírja az előadás végéig az aksi, és nem hagy cserben a közepén.

Egér, billentyűzet és monitor

Amennyiben PC mellett döntenél, semmiképp se feledkezz meg egy monitorrol sem, a számodra megfelelő méretben és felbontásban. Sőt, hogy a helyes tartás a gép előtt ülve is biztosítva legyen, egy monitortartó állvánnyal is érdemes megajándékoznod magad, a tested később meghálálja. További nélkülözhetetlen tartozékai a PC-nek a billentyűzet és az egér is, utóbbi a laptophasználatot is gördülékenyebbé fogja tenni.

Fül- vagy fejhallgató

Egy jó minőségű fej- vagy fülhallgatóra is szükséged lehet, a kettő közül azt válaszd, amelyiket kényelmesebbnek tartod, a hangsúly inkább a zajszűrésen és a mikrofon minőségen van. Ha nem egyedül laksz, vagy szívesen tanulsz kávézókban, esetleg két óra között az egyetemen végeznél el valamilyen feladatot, jó szolgálatot tehet egy komoly zajszűrővel rendelkező darab, így garantáltan nem fognak zavarni a körülötted lévők a koncentrálásban. Ha pedig online órád vagy konzultációd lenne, vagy akár valamilyen csoportos projektet kellene megoldanod néhány társddal, fontos lehet a jó mikrofon, ami nem akadozik, a hangereje is megfelelő, és esetleg a környezeti hangokat is kiszűri. Online prezentálásnál ezek a szempontok még fontosabbak.

Külső aksi/hordozható töltő

Ez valóban már csak plusz és nyugodtan megkezdheted az évet nélküle is, mégis jelentősen egyszerűbbé teheti a hétköznapjaid. Előfordulhat ugyanis, hogy szinte egész nap reggeltől estig vagy késő délutánig óráid vannak, amik között nincs túl sok időd. Ilyenkor a telefonod – persze attól függően mennyit használod – nap végére lemerülhet, amit senki sem szeret. A termekben sokszor a konnektorok az asztaloktól messze helyezkednek el, a szünetekben pedig nincs elég időd feltölteni, ezért, ha van nálad egy kisebb méretű külső aksi, bárhol bármikor töltheted a telefonod, óra közben vagy két előadás között is.

Ezek az eszközök manapság már szinte nélkülözhetetlen tartozékok, persze a lista még tovább is folytatható. Ha van tableted, iPad-ed vagy e-book olvasód, mind jó szolgálatot tehet, de nem lesz gondod nélkülük sem. Reméljük sikerült kicsit gördülékenyebbé tennünk ezt az új kezdetet, jó tanulást és kitartást kívánunk!

Források:

https://www.alza.hu/ergonomia-dolgozz-egeszsegesen-az-asztalnal#kiegeszitok

https://www.computerfactory.hu/milyen-laptopot-erdemes-vasarolnia-egy-egyetemistanak-100