Mi kell a tökéletes Mikulás-jelmezhez

Kimaradt a szakáll vagy a bakancs? Gond egy szál se, ezeket online is megrendelheted, a biztonságos és gyors fizetéshez pedig válaszd a SimplePay-t!

December hatodikán rendre megnő a Mikulások száma, ám ahhoz igencsak jól be kell öltözni, hogy Télapó kosztüm ne buktasson le a szemfüles gyerkőcök előtt. Jelenésed van a szomszédnál, vagy hozzád jön egy jóbarát meglepni a csemetéket? Mutatunk néhány trükköt a tökéletes Mikulás-szettért!

Az alapok: szakáll, kabát

Azt minden gyerkőc és felnőtt tudja, hogy az Északi-sarkon lakó Mikulásnak hosszú fehér szakálla van, és piros nadrágban, kabátban látogatja meg a kicsiket azon a különleges decemberi napon. Így a Mikulás-jelmez összeállítása sem kezdődhet mással, mint ezeknek a kiegészítőknek a beszerzésével, és szükség lesz egy széles fekete övre is, amely összefogja a jellegzetes öltözéket. Általában a beöltöző apukáknak, barátoknak, szomszédoknak nem éppen olyan a frizurája, mint a Télapónak, ezért paróka sem hiányozhat, mint ahogyan a spéci sapka, a szemüveg és az ajándékokat rejtő zsák is kötelező elem. 

Apróságok a csaknem tökéletes összképért

Ha a Mikulás az éjszaka leple alatt csempészi az ajándékokat a nagy gonddal megtisztított csizmácskákba és cipőkbe, akkor kisebb a lebukás veszélye. Ám ha a gyerkőcök nappal kapják meg a meglepetést, és válthatnak néhány szót a Télapóval, nagyon kell ügyelni a részletekre, hiszen semmi sem kerüli el a figyelmüket. Például egy Mikuláshoz illő bakancs beszerzését sem úszhatjuk meg, és a kesztyű is sokat segít az összkép megteremtésében. A Télapónál bot is szokott lenni, ha megfáradna, ezért mi is előkészíthetünk egyet, és egy kis arcfestékkel vagy krétaporral az arcunkat is a fehérszakállúéhoz hasonlóra öregíthetjük.

Játsszuk el a szerepet

És végezetül még egy tanács, amely nem ruhadarabokban mutatkozik meg, de a jelmezhez hasonlóan fontos: Mikulásnak lenni egy szerep a gyerekekkel töltött idő legvégéig. Ő például nem túl fürge, így mi is mozogjunk lassabban, és készüljünk fel a gyerekek trükkösebb kérdéseire is, hogy igazán mikulásos feleletet adjunk. Például ha megemlíti, hogy nálunk nincs is kémény, említsük meg neki a világ minden ajtaját nyitó varázskulcsunkat, és a rénszarvasok nevét se felejtsük el. 

Forrás: 

https://www.costumesforsanta.com/contact/blog/7-tips-on-how-to-be-a-santa-claus

https://www.emag.hu/professzionalis-mikulas-jelmez-ferfiaknak-xl-es-meretben-mtoys-8155705/pd/DC4GGNBBM/

https://www.partydecor.hu/blog/hogyan-bukott-le-a-mikulas-nehany-vicces-sztori-gyerekektol-es-felnottektol-avagy-mire-figyelj-ha-iden-te-leszel-a-mikulas-b111.html