Melyik fej- vagy fülhallgatót válaszd, ha vásárlás előtt állsz?

Zenehallgatás, játék, munkahelyi zoom meetingek vagy online órák? Egy jó fül- vagy fejhallgatóval egyik sem jelenthet gondot, ám a megfelelő darab kiválasztása annál nagyobb fejtörést okozhat.

Ehhez gyűjtöttünk most össze neked néhány tippet, hogy biztosan megtaláld az igényeidhez leginkább igazodó verziót. És hogy a vásárlás is egyszerűen menjen, rendelj online, ahol mindig hatalmas a választék, a fizetésnél pedig válaszd a SimplePay-t és fizess Simple-fiókban elmentett kártáyddal kényelmesen és gyorsan!

Zajszűrés

Ha az utcán hallgatnál zenét vagy egy kávézóban dolgoznál, esetleg tanulnál, akkor fontos a magas szintű zajszűrés, így egy úgynevezett in-ear fülhallgató lesz a hű társatok. Legtöbbjük vezeték nélküli és apró mérete miatt könnyedén hordozható, akár a zsebetekben is. Ezek külön előnye, hogy több zajszűrési funkció közül is választhatsz, így utcára van külön opció, amely némileg beengedi a környező hangokat és ezzel sokkal biztonságosabbá teszi a közlekedés közbeni zenehallgatást vagy telefonálást. Játékhoz inkább egy egész fület lefedő kényelmes fejhallgatót érdemes választanod, ezek zajszűrése szintén szuper, ám hangzásban általában erősebbek is. A fejhallgatók akár otthoni online meetingekhez is szuperek, egyes típusok mikrofonnal is el vannak látva.

Hangzás

Természetesen egy ilyen eszköz legfontosabb tulajdonsága a hangzása. Míg, ha főként telefonálásra vagy meetingekre használnád, egy kevésbé erős darab is megfelelő lehet, addig zenehallgatás vagy filmnézés esetén fontos lehet a basszus megfelelő minősége, a hangerő és szuper sztereo hatás, hiszen ezek adják meg a tökéletes filmes vagy zenei élményt. Emellett ezek a tulajdonságok sok gamer számára is fontosak lehetnek, hiszen a játékélménynek nagy részét a hanghatások teszik ki, ám ha te nem töltesz napi több órát játékkal, vagy nem olyan típusúakkal játszol, akkor nem érdemes emiatt egy külön gaming fejhallgatót vásárolnod, egy a hétköznapokra is alkalmas könnyedén hordozható fülhallgató is megteszi.

Kényelem

Az in-ear fülhallgatók – melyek egy szilikonharang segítségével illeszkednek a füledbe – nagy előnye, hogy stabilabbak a fülben, ha tökéletesen illeszkednek, mint earbud társaik, amelyek csak a hallójárat bejáratához illeszkednek. Emellett a zajokat is jobban szűrik és amennyiben megtalálod a tökéletesen illeszkedő darabot kényelmesebbek is, ám ha nem illik a füledbe megfelelően azzal elveszítheti ezen pozitívumait, így érdemes egy earbudot is kipróbálni. A több órás otthoni vagy munkahelyi viselésre azonban kétségkívül az over-ear, azaz a teljes fület lefedő fejhallgatók a legkényelmesebbek, hiszen, ha valóban megfelelően betakarják a fület nem nyomják vagy irritálják azt, így nem válik fájdalmassá a viselésük. Ezek hátránya azonban a nehéz hordozhatóság, hiszen általában kialakításuk elég robosztus.

Vezetékkel vagy anélkül?

A bluetoothal kapcsolódó darabok nagy előnye, hogy a kábel nem gabalyodik össze a táskádban és szabadabban használhatók, így utazáshoz, vagy csak a hétköznapokban, ha sokat ingázol, tökéletes választás lehet. Otthonra vagy az irodába helyhez kötött használatra azonban a vezetékes verziók ajánlottak, hiszen így biztosan nem érhet az a kellemetlenség, hogy az adott eszköz egy meeting, film vagy akár játék közben merül le és meg kell várni a töltési időt az újabb használathoz. Természetesen mindenki igényei egyediek és egy vezetékes darab éppen olyan jól kihasználható akár útközben, mint egy vezeték nélküli otthon, ha a ti szokásaitokhoz ez illeszkedik leginkább.

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.blitzwolf.shop/hogyan-valassz-fulhallgatot-es-fejhallgatot

https://www.muzix.hu/hogyan-valasszunk-ful-es-fejhallgatot