Láthatóság futás közben

Tankolj fel a webáruházak kínálatából a futáshoz szükséges láthatósági kiegészítőkkel! A SimplePaynek köszönhetően a számla kiegyenlítésével sem kell bíbelődnöd, Simple-fiókban elmentett kártyáddal kényelmesen és pillanatok alatt kipipálhatod a fizetést.

Így láthatnak minket futás közben 

A hidegebb időszakhoz közeledve sokat informálódhatunk arról, hogy miként öltözzünk fel kellően melegen, viszont arról se feledkezzünk meg, hogy a nappalok rövidülésével egyre nagyobb eséllyel futunk sötétben. A gondtalan sportolás érdekében jöjjön néhány eszköz, amellyel láthatóvá tesszük magunkat futás közben is! 

Ha már sötétben mozognánk 

Sokan ősszel vagy télen inkább neki sem indulnak a szabadtéri futásnak, mert nem érzik biztonságosnak, hogy sötétben egyedül gyűrjék a kilométereket. Ha azonban meggyőződtünk arról, hogy nem eshet bántódásunk, és a kellően réteges, ideális téli futóruhát is beszereztük, akkor válasszunk még néhány extrát azért, hogy tutira észrevegyenek minket egy sötét hajnalon vagy estén is.  

Például már van olyan karra szerelhető lámpa, amelyet mi szinte észre sem fogunk venni, mások viszont nagyon is. Könnyű, pici, és nem kell neki áramforrás, mert a lengőmozgásból nyeri a működéséhez szükséges energiát, így még környezetbarát is. Kerékpárosoknak is fontos kiegészítő lehet, ráadásul esőben szintén működik, ennek eredményeképp a rosszabb időjárás sem lehet akadály.  

Látszani már a ruhával 

Még visszatérünk a lámpákra, ám kezdésként már maga a ruházat is segíthet abban, hogy láthatóvá váljunk. Ilyenek például a reflektív darabok, amelyek „szuperképessége”, hogy visszaverik a rájuk eső fényt, így sokkal könnyebben tudjuk biztonságos távolságban tartani az autókat, kerékpárosokat. Kapható nadrág, pulóver és akár kabát is, ráadásul ezek a futók igényeire szabott légáteresztő anyagból készültek.  

Extraként pedig tetőtől talpig felszerelkezhetünk fényvisszaverő szalagokkal, továbbá akár futóövet vagy táskát is kaphatunk fényvisszaverővel felturbózva.  

Nemcsak látszódni, látni is kell 

Eddig elsősorban annak céljából mutattunk be hasznos kiegészítőket, hogy látszódjunk, ugyanakkor a sötét, kevésbé kivilágított futószakaszoknál az sem hátrány, ha mi magunk is tudunk megfelelően tájékozódni. Ezért remek kiegészítők a testlámpák, amelyek a láthatóvá tételen túl a saját útvonaladat is bevilágítják. Ebből a típusból akad bőven, fejre, mellkasra vagy éppen derékra is csatolhatunk erősen világító lámpát, és szerencsére a profi kialakításuknak köszönhetően legfeljebb a fénye miatt érzed, hogy viseled, a futás közben valószínűleg nem zavar majd. 

Forrás:  

https://sportoljma.hu/magazin/a-feny-az-alagut-vegen-avagy-hogyan-lassunk-es-legyunk-lathatoak-futas-kozben

https://futasrolnoknek.hu/futas/fuss-biztonsagosan-856

https://sportoljma.hu/magazin/latni-es-latszodni-merj-sotetben-futni

https://www.csupasport.hu/futas/futas-lathatosagi-kiegeszitok-es-ruhazat-33111/