Kulacs túrázáshoz- folyadékpótlás fenntarthatóan

Különböző felhasználásra más-más anyagú kulacs lesz a megfelelő. Rendeld meg a kedvenced online, és fizess a SimplePay-jel!

Kulacs túrázáshoz: folyadékpótlás fenntarthatóan

A kulacs elengedhetetlen kelléke az őszi túrázásnak, sportolásnak – a folyadékpótlásra ugyanis nem csak a nyári melegben kell fokozottan figyelnünk, a hidratálás mindig nagyon fontos mozgás előtt, közben és után is. Ráadásul a kulacs sokkal gazdaságosabb megoldás, mintha minden alkalommal vennénk egy palack ásványvizet vagy üdítőt, sőt még a környezetet is óvjuk vele.

Milyen anyagú kulacsot válasszunk?

A megoldáshoz máris közelebb kerülünk a következő kérdés megválaszolásával: szeretnénk, hogy a kulacs hőtartó legyen? Ha igen, a duplafalú, rozsdamentes acél kulacsok kínálatából válogathatunk. Ezek a kulacsok igaz, hogy nehezebbek társaiknál, de italunk hidegen vagy melegen tartásáért vállalnunk kell ezt az extra terhet. Ha viszont erről hallani se szeretnénk, egy hagyományos kulacsra húzott hőszigetelő huzat jó alternatíva lehet.

Amennyiben nem igényeljük a hőtartó funkciót, máris nagyobb mozgástérrel állunk szemben, ami az anyagfelhasználást illeti. Választhatunk például műanyag kulacsot, melynek egyik legnagyobb előnye, hogy átlátszó is lehet: így mindig tudjuk majd, mikor esedékes az utántöltés, ráadásul a gyerekek folyadékbevitelét is könnyen ellenőrizhetjük. A jó minőségű műanyag (például tritan) tartós, bírja a strapát, és a benne tárolt italnak nem lesz műanyagos mellékíze.

A műanyag könnyű, de hasonlóképpen az alumínium is az. Amennyiben az ökológiai szempontokat is figyelem előtt tartjuk, és ennek megfelelően igyekszünk kevesebb műanyagot vásárolni, az alumínium kulacs jó megoldás lehet: az alumínium élettartama végén könnyen újrahasznosítható. Sőt, vásárolhatunk eleve újrahasznosított alumíniumból gyártott palackot is.

Egyes mozgásformáknál (például jóga) az üveg kulacs is tökéletesen megállja a helyét. Túrázáshoz viszont a törékenysége és a súlya miatt nem ajánljuk.

Egy kattintás, és a kulacs repül is hozzád!

Persze az anyaghasználat mellett a kulacs űrtartalma, kupakjának típusa és ára sem utolsó szempont, a megjelenéséről nem is beszélve. Az interneten szuperegyszerű összehasonlítani a sok-sok elérhető modellt, hogy végül rátalálj a számodra legmegfelelőbb kulacsra. Használd ki az online vásárlás minden előnyét, és a fizetést is tudd le kényelmesen a SimplePay megoldásával, amikor csak teheted!

Források:

https://sportoljma.hu/magazin/fenntarthato-folyadekpotlas

https://sportoljma.hu/magazin/hogyan-valassz-tura-kulacsot?utm_source=decathlon_blog&utm_medium=cikk&utm_campaign=D002_Decathlon_Blog&utm_content=fenntarthat%C3%B3%20folyad%C3%A9kp%C3%B3tl%C3%A1s