Koncentrációt fejlesztő sportok

Sportolással a koncentrációdat is fejleszted, mely a munkában vagy az iskolában is hasznodra válik. Rendelj sporteszközöket, fizetéshez pedig használd a SimplePay-t!

Sportok, amik fejlesztik a koncentrációt 

A sportok sokat segítenek a koncentráció fejlesztésében, ami elengedhetetlen a munkában vagy az iskolában nyújtott jó teljesítményhez. Sportolással nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy felturbózzuk magunkat ezen a téren: igazából bármilyen mozgásforma segít kiszellőztetni a fejünket, na meg levezetni a feszültséget, ami már önmagában jótékony hatással bír. Vannak azonban olyan sportok, melyek kifejezetten koncentrációnkat dolgoztatják meg. 

Célozz, és lőj! 

Beszélhetünk íjászatról, sportlövészetről vagy golfról is, de még a darts is ebbe a kategóriába tartozik – egy kiszemelt pont megcélzása teljes fókuszáltságot és precizitást igényel, ezzel pedig kiválóan fejleszti a koncentrációdat. Az agytornán kívül a golf és az íjászat komoly fizikumot is igényel, főképpen a hátizmokat dolgoztatja meg. Ha viszont olyan sportot keresel, amivel otthon is könnyedén felfrissítheted az elmédet, a darts a legjobb választás. 

Amikor tested minden mozzanatára figyelned kell 

Ügyelni a helyes tartásra, az egyensúlyozásra, a légzésre – jógázáskor minden póz megtartása teljes összpontosítást kíván meg. Itt nem a céltáblát kell szugerálnod, hanem kontroll alatt kell tartanod tested minden porcikáját. A tevékenység így amellett, hogy segít megnyugodni, a koncentrációt is fejleszti. A jógázásnak mindemellett még számos jótékony hatása ismert: fejleszti a hajlékonyságot, az izmokat pedig kíméletesen erősíti. Hasonlóan működik a tánc is, sőt a koreográfiák megtanulásától a memóriád is szuper éles lesz. 

A stratégia a kulcs 

Jótékony hatással vannak a koncentrációra a csapatsportok, mint például a foci vagy a röplabda: a játék során pillanatok alatt kell felmérni a helyzeteket, mérlegelni, és ez alapján döntést hozni, így a figyelmed egy pillanatra se lankadhat el. Bár nem csapatjáték, a figyelem például a teniszben is nagyon fontos. Valójában ez is egy stratégiai játék: meg kell tanulnod az ellenfeled fejével gondolkodnod ahhoz, hogy blokkolni tudd a támadásait, miközben kigondolod a következő lépésed.  

Belevágnál valami újba? Csak elkezdeni nehéz! 

Sőt, mi most segítünk, hogy a kezdeti lépések is gördülékenyen menjenek: rendeld meg a darts készletedet, a jógamatracodat vagy a teniszfelszerelésedet online, majd dőlj hátra a sporteszközök megérkezéséig! Fizetéskor amikor csak teheted, válaszd a SimplePay kényelmes és biztonságos online fizetési megoldását! 

Források: 

https://sportoljma.hu/magazin/ot-sport-ami-fejleszti-a-koncentraciot
https://fitpeople.com/sports/4-sports-that-demand-intense-concentration/
https://theconversation.com/physical-activity-is-good-for-your-concentration-heres-why-151143