Kiegészítők a gyerekszobába, melyek a díszítés mellett szuper hasznosak is a kicsik számára 

A gyerekszoba berendezésekor az egyik legfontosabb szempont az, hogy a tér ne csak szép legyen, hanem praktikus és hasznos is a kis lakók számára. A kiegészítők kiválasztása során érdemes olyan tárgyakra összpontosítani, melyek nem csupán díszítik a helyiséget, hanem támogatóan hatnak a fejlődésre, illetve szórakoztatóak is számukra. Cikkünkben olyan ötleteket gyűjtöttünk össze, melyek szuperül ötvözik ezeket az elvárásokat. 

Tárolók és rendezők 

A gyerekszoba rendben tartása kulcsfontosságú a harmónia megteremtéséhez, ehhez pedig nélkülözhetetlenek a különböző tárolók és rendezők. Színes dobozok, kosarak vagy polcok segítségével könnyedén rendet tarthatunk a játékok között, miközben a gyermek könnyen hozzáférhet kedvenc tárgyaihoz. Rengeteg felturbózott változat is létezik, melyek különböző állatokat ábrázolnak, sőt, egyes darabok akár kerekekkel is rendelkeznek, így valóban egy multifunkcionális beruházásról lehet szó az ilyesfajta dobozok vásárlásával. A pláne pedig benne az, hogy így a gyerkőcök sokkal nagyobb örömmel fogják elpakolni játékaikat is. 

Interaktív falmatricák 

Az interaktív falmatricák és díszítő elemek nemcsak a díszítés szerepét tölthetik be, hanem szórakoztató és tanulságos élményt is nyújtanak a lurkóknak. Az olyan matricák, melyek az állatok hangját utánozzák, vagy éppen számokat, betűket ábrázolnak, remekül lefoglalják a gyerekeket, illetve a szobát is hangulatossá teszik. A legtöbb ilyen készlet ráadásul könnyen felhelyezhető, és el is távolítható, így, ha unalmassá válik, pár perc alatt le is cserélhetjük őket. 

A tökéletes éjjeli lámpa 

Sok szülő félve tesz éjjeli lámpát a gyerkőcök ágya mellé, hiszen a hagyományos darabok gyakran felmelegszenek, vagy esetleg még törékenyek is lehetnek. Ám léteznek kifejezetten biztonságosra fejlesztett világító testek, melyek ezeket a veszélyeket nem hordozzák magukban. Sőt, vannak olyan opciók is, melyek teljesen puha tapintásúak, így, ha a csemeték rosszat álmodnak, akár magukhoz is ölelhetik a nyuszi, vagy mackó formájú darabokat, a meleg izzó veszélye nélkül.  

Játszósarok mesterfokon 

Vannak olyan kreatív és különleges megoldások, melyekkel egy teljesen más világba kalauzolhatjuk el a piciket. Ilyen például egy kézzel készített indián sátor, vagy egy óceán tematikájú játszósarok. Ezekkel játszva tanulhatnak meg újdonságokat az őket körülvevő világról, ráadásul, ha belevonjuk őket a készítésbe is, kreativitásukat, illetve sikerélményüket is növelhetjük. Legyünk fantáziadúsak, a sátorhoz akár fessük be kezeiket textilfestékkel, majd pacsmagolják össze a felfüggeszteni kívánt anyagot. Az vízi témához pedig szerezzünk be kagylókat, a lányoknak készítsünk sellőjelmezt, a fiúknak pedig például egy cápa maskarát. Ez biztosan egy emlékezetes közös program lesz számukra, na meg persze számunkra is.  

Amennyiben pedig szeretnénk mindent egy helyről beszerezni, illetve a széles kínálat között válogatni, rendeljünk meg mindent online, az egyszerűbb folyamat végett. A fizetésnél pedig válasszuk a SimplePay online fizetést, ami biztonságos és gyors lebonyolítást kínál számunkra a számla kiegyenlítése során.  

Forrás: 

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.vivre.hu/blog/a-gyerekszoba-berendezese-7-jatektarolasi-tipp