Készülj a karácsonyra már novemberben, hogy könnyebb legyen a december

Az ünnepi készülődés, ajándék és dekoráció beszerzés igencsak rohanóssá teheti az egész decemberi hónapot, hiszen próbálunk mindent megtenni annak érdekében, hogy tökéletes legyen a Karácsony. De mit tehetünk, hogy visszakapjuk a boldog, nyugodt adventet?

Nos, elkezdhettek készülni már novemberben, így kevesebb teendő marad a következő hónapra. Persze, a karácsonyfa feldíszítése várhat szentestéig, de mutatjuk, mikre érdemes már novemberben gondolni.

Lista készítés

Érdemes már jó előre átgondolni kiknek szeretnénk ajándékot adni és hogy tudjuk-e már mivel szeretnénk meglepni őket. Ugyanígy fontos lehet, hogy milyen programokat szeretnénk megvalósítani decemberben, hiszen, ha külföldi karácsonyi vásárra mennénk, akkor érdemes szabadnapot kivenni, ha színházba vagy koncertre vágyunk, arra előre jegyeket kell venni. Nézzétek át a naptárat és gyűjtsétek egy listába ezeket a programokat, hogy könnyebben tudjatok tervezni. Sőt, a karácsonyi menün is elkezdhettek már gondolkozni és összegyűjteni azokat az ételeket, amik biztosan nem maradhatnak le az ünnepi asztalról és ha igazán alaposak akartok lenni, a szükséges hozzávalókat is felírhatjátok. Persze ezek nincsenek kőbe vésve és nyugodtan változtathattok rajta vagy kiegészíthetitek olyan receptekkel, amikre időközben találtok rá. A lényeg, hogy az ünnep közeledtével ne azt érezzétek, hogy eluralkodnak rajtatok a feladatok, hanem hogy az előkészületeiteknek köszönhetően már van egy képetek arról miket és hogyan szeretnétek.

Dekorációk beszerzése

A boltok polcai és a webáruházak már október közepén tele vannak karácsonyi és téli dekorokkal, így novemberben nyugodtan elkezdhetitek beszerezni ezeket a darabokat, hiszen sokkal költséghatékonyabb, ha nem mindent egy hónap alatt vásároltok be. Emellett az is meglehet, hogy a nektek tetsző díszítéseket, addigra el is kapkodják, így több szempontból is érdemes előre gondolkodni. Persze, nem kell már novemberben elkezdeni a díszítést, elég, ha az adventi időszak kezdetéig egy dobozban pihennek a megvásárolt kincsek.

Ajándék rendelés

Előfordulhat, hogy néhány szerettetek olyasmire vágyik, ami nem minden boltban fellelhető, így érdemes egy kis kutatómunkába fogni, hogy online, hol találhatjátok meg az adott terméket, és mennyi a szállítási idő. Ne feledjétek, ebben az időszakban különösen sokan vásárolnak webáruházakból, így az alap szállítási időn felül lehetnek csúszások, de ha novemberben megrendelitek ezeket az ajándékokat, akkor biztosak lehettek benne, hogy időben megérkeznek, és még a csúcsidőszakot is elkerülitek. Ugyanígy érdemes átgondolni, hogy személyes, egyedileg készített ajándékot szeretnétek-e adni valakinek, hiszen ezek elkészülési ideje is hosszabb lehet az átlagosnál, különösen a szeretet ünnepe előtt.

Ha pedig a kényelmes és problémamentes bevásárlásra szavaztok, akkor minden szükséges elemet megrendelhettek online, így időben, gond nélkül megérkezik hozzátok minden. A fizetéshez pedig lehetőség szerint válasszátok a SimplePay mentett kártyás fizetési megoldását, hiszen nem csak egyszerű, de biztonságos is. Válaszd a kényelmet, hogy semmi ne árnyékolja be az ünnepeket!

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.kondela.hu/blog/karacsony-kapkodas-es-stressz-nelkul-tervezes-kulcs/

https://maszol.ro/eletmod/104730-tiz-dolog-amit-gondoljunk-at-a-karacsonyi-keszul-des-el-tt