Kerti medencét vásárolnál? Segítünk a választásban!

A kerti medence olyan varázserővel bír, mely képes a gyerekeket a szabad levegőre csábítani, ahonnan már csak egy lépés összehozni az egész családot egy közös fürdőzésre. Valószínűleg a legnagyobbakat nem itt fogjátok úszni, de a kánikulában mindenkinek jót fog esni egy kis felfrissülés. Cikkünkben összehasonlítottuk a különböző medencetípusokat – ha sikerült választanod, a medencét vásárold meg az interneten, kényelmesen, az online fizetéshez pedig használd Simple-fiókba mentett bankkártyádat!

Hűsölés kicsiknek és nagyoknak

A puhafalú medencéket a legegyszerűbb felállítani, hisz a felfújás pillanatok alatt megvan, és máris tölthetjük bele a vizet. Ráadásul egész apró méretek is elérhetők, így kisgyerekek nyári vízi szórakozásához ez a típus lehet a legjobb választás. Az pedig tévhit, hogy egy apró sérülést követően majd az egész kertet eláztatja a leeresztő medencéből kiszabaduló víztömeg: fala kamrákra osztott, ami pont azt akadályozza meg, hogy az egész pancsoló egyszerre semmisüljön meg. Persze kétségtelen, hogy fokozott figyelmet igényel megóvása, hisz kisálatokkal vagy a fűnyíróval történő találkozása még így is könnyen végzetes lehet. 

Több, mint egy egynyári kaland

Ha egy strapabíróbb megoldást keresünk, a fémvázas, puhafalú medencék felé érdemes kacsintani. Merevebb tartását csővázak biztosítják, ráadásul falai is erősebb PVC anyagból készülnek, így egy ilyen medence sokkal ellenállóbb a környezeti hatásokkal szemben. Persze a puha fal az puha fal, így a kilyukadás lehetősége még így is benne van a pakliban, de ha odafigyelünk rá, éveken át biztosítja majd a frissítő fürdőzési lehetőséget a családnak. A nyár eleji építéssel és nyár végi bontással viszont minden évben számolni kell, hiszen a puhafalú medencék nem téliesíthetők. 

A felállítható medencék koronázatlan királya

Amikor a medence fala is acéllemezekből áll össze, akkor már tényleg nem marad min izgulnunk. Ez a típus a legkevésbé sérülékeny, ráadásul az ősz beálltával se kell elbontanunk – elég hozzáadni a téliesítő folyadékot a vizéhez, majd letakarni. Ha odafigyelünk karbantartására, a feltöltött medence éveken át használható vízcsere nélkül. Azt pedig még nem is említettük, hogy ezeket a merevfalú medencéket földbe süllyesztve is telepíthetjük. Igaz, a fent említetteknél drágább árkategóriába tartozik ez a típus. Felállítása is valamivel nehezebb, a segítő kezekre itt mindenképp szükség lesz.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomagátvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.praktiker.hu/kerti-medencet-vasarol-erre-ugyeljen