Kellemes idő az otthonodban, ősszel is – 1. rész

Ha egyre hűl az idő odakint, másra sem vágyik az ember, minthogy bekuckózhasson a meleg otthonába. De mit lehet tenni, ha a lakásban mégsem olyan kellemes a hőmérséklet?

Simple tipp: Kerüld el a boltba mászkálást hideg időben – vásárolj online, egyszerűen! Ahol lehetőséged van, fizetésnél válaszd a SimplePay opciót, így biztonságosan és kényelmesen egyenlítheted ki a végösszeget, illetve el is mentheted bankkártyádat, hogy a következő vásálásnál már ne kelljen bepötyögni adataidat.

Kis változtatásokkal is nagyszerű eredményeket lehet elérni otthonunk hőmérsékletének szabályozásában. Elsőként ezeket a hasznos és viszonylag könnyen elérhető berendezéseket vesszük számba: 

  • Szilikon szigetelőcsík

Számos trükk létezik a hőszigetelésre, ha azonban lakásunk szigetelése nem megfelelő, csak csekély eredményt érhetünk el velük. Érdemes tehát elsőként a szigetelés javítására gondot fordítani, ezt azonban korántsem csak a nyílászárók cseréjével valósíthatjuk meg. Az ablakok esetében praktikusak lehetnek a szigetelő szilikoncsíkok, amelyek a hézagok kitöltésével megakadályozzák, hogy a meleg kiszökjön a lakásból, illetve, hogy huzatosak legyenek a helyiségek. 

  • Hőszigetelő ablakfólia

Ha az ablakok megfelelően illeszkednek, és így is hideg van, érdemes hőszigetelő ablakfóliát tennünk rájuk, ugyanis az ablaküvegen át jelentősen több meleg levegő áramlik ki, mint amennyi az épület falain szökik át. A hőszigetelő fólia egy további réteget ad az ablaküveghez, hasonlóan, mint amikor leeresztjük a redőnyt. A hőszigetelő fóliával azonban nem csökken az átláthatóság, sem pedig a beeresztett fény mennyisége.

  • Hőtükör fólia

Ennek a praktikának az a lényege, hogy kihasználhassuk a radiátor fal felé néző oldalának leadott hőjét is. Mivel a radiátor minden irányban közel azonos mértékben fűt, így nemcsak a szoba további részét, de a mögötte lévő falat is melegíti. Hőtükörrel azonban ezt a hátrafelé sugárzó hőt megfoghatjuk, illetve visszaverhetjük, így emelhetjük a benti hőmérsékletet. 

  • Huzatfogó párna

A párnák alkalmazása régi jól bevált módszernek számít, amely újabban reneszánszát éli, köszönhetően a számtalan kreatívabbnál kreatívabb változatnak. A huzatfogó párna kitölti az ajtók, ablakok alatt található rést, ezáltal nem engedi, hogy itt szökjön ki a meleg. Ugyanakkor nem szigetel túl, így még mellette is megfelelően szellőzhet a lakás, persze a rendszeres ablaknyitásról így sem szabad elfeledkezni télen sem.

Bónusz tipp: Ha szellőztetsz, inkább rövid ideig, kereszthuzattal tedd, mert így nincs ideje kihűlni a szobának, csak a levegő cserélődik benne.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://legjobbotthon.reblog.hu/melegits-be-futesi-alternativak-kiegeszito-futes-a-lakasban
https://femina.hu/otthon/huzatfogo-parnak/
https://femina.hu/otthon/sporolas_hoszigetelo_ablakfoliaval/
https://www.zoldpolc.hu/hotukor-folia-500x55cm-1347/