Karácsonyi ajándékok időben

Tömeg a karácsonyi forgatagban, sorbanállás, üresen ácsingózó polcok? Tartsd magad távol ezektől online vásárlással, válaszd a SimplePay-t, mentsd el bankkártya adataidat, és fizess pár kattintással!

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a karácsonyi ajándékok beszerzését

Akár DIY módon, kézzel készített ajándékokkal lepnéd meg a szeretteidet, akár valamelyik boltból érkezik a meglepetés a karácsonyfa alá, egy biztos: nem érdemes az utolsó pillanatokra hagyni a beszerzést. Tulajdonképpen csak nyerhetsz, ha már hetekkel korábban elkezded kipipálgatni a tételeket a listán – mutatjuk, miért!

Decemberben lesz épp elég tennivaló…

Év végi hajtás a munkahelyen, karácsonyi menüsor, nagytakarítás, extra teendők a gyermek iskolájában – ha az ünnepi időszakban kicsit vissza is vesz a fordulatszámból a világ, addig kőkeményen munkás és pörgős napokon keresztül vezet az út. 

Ilyenkor amolyan sokadik feladatként jelent fejtörést és stresszt az ajándékok beszerzése, hiszen természetes, hogy szeretnénk csupa kedves, a megajándékozotthoz illő és egyedi meglepetéssel kedveskedni a barátainknak és a szeretteinknek, ám bizony időbe telik kitalálni és megvenni. Ellenben ha viszonylag hamar, már novemberben elkezdjük összeállítani a tervezett ajándéklistát, és fokozatosan kipipálni rajta az elemeket, akkor egyrészt több időnk jut szuper ötletekre, másrészt nem fogunk kimerülni a decemberi hajtásban. 

Még spórolhatunk is

Ráadásul különösen az idén november 25-re eső Black Fridaynek köszönhetően akár egész sokat is spórolhatunk az ajándékokon. Az online vásárlás „ünnepén” ugyanis rengeteg terméket jelentős kedvezménnyel kínálnak, és bár főleg a műszaki cikkek kelendőek, a választék bőven túlmutat a háztartási kisgépeken vagy éppen a szépségápolási eszközökön és mobiltelefonokon. Ráadásul a fekete péntek manapság akár egy egész hetet vagy legalábbis hétvégét jelent, így van idő kiválasztani a legjobb ajánlatot – persze azért csak siessünk, nehogy más előbb lecsapjon rájuk!

Az sem hátrány, hogy ha az ajándékok egy részét már novemberben vagy december elején beszerezzük, akkor talán kevésbé lesz húsbavágó a karácsony körüli kiadásözön.

Elkerülhetjük a zsúfoltságot és az kényszervásárlásokat

Bár az üzletek általában egyébként sem konganak az ürességtől, decemberben mintha mindenki a különböző áruházakban igyekezne megtalálni a tökéletes ajándékot. Ha azonban időben kezdünk körülnézni, akkor valamelyest elkerülhetjük a tömeget, bónuszként magunkat sem sodorjuk kényszervásárlásba, nem kapjuk le a polcon árválkodó egy-két termék valamelyikét mondván, még hiányzik valami a gyerkőc meglepetései közül. 

Forrás: 

https://finance.yahoo.com/news/think-too-early-buy-christmas-173814756.html

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/20201003/indul-a-roham-a-hazai-boltokban-sokat-sporolhat-aki-idoben-lep-1103552