Iskolakezdés kényelmesen

Ahogy a július augusztusba fordul, mind a szülők, mind a gyerekek fejében megfordul a közeledő iskolakezdés gondolata. A gyerekek próbálják még utoljára kiélvezni a későn kelés ajándékát, a nagyobbak táborokban vagy fesztiválokon próbálják magukat teleszívni annyi élménnyel, ami kitart bennük tanidő alatt.

A szülők részére ez az időszak  inkább a tanszervásárlás miatti lappangó idegességet jelenti. Pedig ennek ma már nem kéne feltétlen így lennie! A továbbiakban megpróbálunk pár tanácsot adni, hogyan lehet az iskolakezdés előtti nagybevásárlás nem csak egy költséghatékony, hanem kényelmes program is.

Nem szükséges mindenből újat venni

Manapság hajlamosak vagyunk minden használati cikkünket ahogy lehet, valami újabbra cserélni. Pedig sok költséget takaríthatunk meg azzal, ha felmérjük, mi az, amiből tényleg újat kell vennünk – nem beszélve arról, hogy ezzel némileg zöldebbé is tehetjük az iskolakezdést. Az egyik ilyen az iskolatáska. Persze, ha az előző tanév során elszakadt, ha nem rendelkezik elég hellyel a növekvő mennyiségű tanszerek számára, nincs mit tennünk. Amennyiben mégis új táska vásárlására kényszerülünk, érdemes a jobb minőségű termékek közül választani – így nem kell minden évben kiadnunk erre, ami már csak azért is hasznos, mert egy iskolatáska bizony nem olcsó mulatság.

Hasznos lehet az is, ha jól a fiókok mélyére nézünk, nem találunk-e ott egy korábbról megmaradt értintetlen füzetet. Sokan hajlamosak vagyunk ugyanis arra, hogy a nagy sietségben inkább mindenből többet vegyünk, hátha kelleni fog. A megtalált füzetek jó eséllyel használhatók lesznek a következő tanévben is.  

Zsúfolt szupermarketek helyett az otthon melege

Az egyik legfőbb stresszfaktor a tanszervásárlással kapcsolatban a környezet: zsúfolt szupermarketek és rohanó, ideges szülők oldalukon unatkozó gyerekekkel. Ha te sem ilyen környezetben képzeled el a nagybevásárlást, akkor van egy jó hírünk: mindezt elintézheted akár a nappalid kényelméből. Ez nem csak a komfort miatt előnyös, hanem amiatt is, mert a gép előtt ülve a gyerkőccel közösen lehet kiválasztani a tanszereket.

Plusz kényelmi faktort jelent, ha a készpénzes fizetés helyett a bankkártyás lehetőséget választjuk. Ez nem csak a biztonság miatt jó, hanem elkerülhetjük vele azt a helyzetet is, hogy a futár érkezésekor nincs nálunk elég készpénz  – és így megspórolhatjuk azt is, hogy égő arccal kelljen a legközelebbi ATM-hez rohannunk.

Sokakat az tart vissza a bankkártyás fizetéstől, hogy túl sok macera minden egyes vásárlásnál bepötyögni a szükséges adatokat (kártyaszám, lejárati dátum, stb.). Ha rendelkezünk Simple-fiókkal, ez sem jelent problémát: a fiókunkba elmenthetjük a kártyánkat, így egy tanszer-webshopos vásárlásunkat pár kattintással elintézhetjük.. Ráadásul Simple-fiókkal a Simple applikációt is igénybe vehetjük, aminek segítségével pl. autópályamatricát vagy mozijegyet is beszerezhetünk, hasonlóan könnyedén.

A SimplePay-es vásárlás előnyeiről további információt itt találsz.

Forrás:

https://www.life.hu/eletmod/20120810-lista-iskolakezdeshez-ezeket-feltetlenul-tartalmazza-az-iskolataska.htm

https://okosanszeresd.blog.hu/2010/08/12/mit_vegyunk_na_es_lehet_felesleges_iskolakezdes[LD3]