Iskolakezdés, digitális eszközök

Rendeld meg a gyermek iskolai előrehaladását segítő digitális eszközt online, hiszen webáruházak garmadája kínálja a megoldást. A SimplePay pedig a gyors és biztonságos fizetés lehetőségét biztosítja neked, mentett bankkártyaadatokkal pedig még hamarabb végezhetsz.

Miért és milyen digitális eszközök lehetnek hasznosak már alsóban is?

Ahogyan közeledik a szeptember, a szülők és gyerekek akár már hetekkel-hónapokkal korábban elkezdik begyűjteni az iskolakezdéshez szükséges holmikat. Ez főleg a kisebbeknek, az alsósoknak izgalmas, egyszer egy szép füzet, máskor menő tolltartó és a színes ceruzák sokaságáról még nem is beszéltünk. 

Mi van azonban, ha továbblépünk egyet, és az elektronikai készülékek területén gondolkodunk? Hiszen sok gyerkőc eleve magától értetődő természetességgel forgatja az okostelefont, hogyan lehetnek hát a digitális eszközök hasznosak az iskola szempontjából is? 

Persze csakis a felelős és nem túlzásba vitt használattal…

Miért jönnek jól a digitális eszközök? 

Az iskolában, az oktatás során is egyre többször használnak tabletet, számítógépet a tananyag átadásához-elsajátításához, és ezek a kütyük otthon is sokat segíthetnek. Például rugalmasabbá válhat a tanulás, amelynek egyúttal javul a hatásfoka. Ráadásul maga az eszköz talán jobban leköti a gyerek figyelmét, mint a könyv, hiszen még több különböző érzékszerv aktiválódik általa, ez pedig bizonyítottan sokat segít abban, hogy jobban megmaradjon a tananyag a fejekben. 

Hasznos eszköz a tablet

Bár sokan a későbbi iskolai évekhez, például az egyetemi jegyzeteléshez kötik a tabletet, a csemeték akár már az alsóban is hasznát vehetik. Amennyiben megengedett, a kisebbek is használhatják az iskolában, vagy egyszerűen könnyebb lesz otthon megoldani a házi feladatot. A sulival kapcsolatban sok olyan teendő akad, amelyet elektronikusan kell elvégezni, erre alkalmas lesz a számítógépeknél és a laptopoknál is kisebb, kedvezőbb árú, vezeték nélküli net hiányában wifiről vagy mobilnetről is jól működő eszköz: a tablet.

Könyvhöz kiegészítőként eBook-olvasó

A korábban említett eszközzel hasonló méretű az eBook-olvasó, amelyre talán nagyobb szükségünk van, mint gondolnánk. Az olvasásélmények ugyanis kaput nyitnak a világra, észrevétlenül bővül a szókincsünk és a képzeletünk, de mi van, ha a gyerekek csak szájhúzva lapozgatják a könyveket? Ha ezzel a problémával küzdünk, egy eBook-olvasóval talán sikerülhet vonzóbbá tenni az olvasást, miközben a hordozható elektronikus eszköz is elhozza a gyermeknek a könyvek varázslatos világát.

Forrás: 

https://theaverageguy.tv/2020/04/07/10-benefits-and-uses-of-electronic-gadgets-in-learning/
https://www.oktker.hu/digitalis-taneszkozok-alkalmazasanak-lehetosegei-ovodas-es-kisiskolas-korban/
https://www.mediamarkt.hu/hu/category/_ebook-olvas%C3%B3-504825.html
https://www.emag.hu/tabletek/c?cmpid=96202&gclid=CjwKCAjw6MKXBhA5EiwANWLODJAgp4O0n9x4lDnZIeO4AdWzrwJCCk5GzZpj8PrMc1Xn48MBadPMwBoC02YQAvD_BwE