Íme, néhány eszköz, ha otthon barkácsolnál!

Nem kell ahhoz képzett szakinak lenni, hogy néhány egyszerűbb feladatot te is elvégezhess a ház körül. Kreativitás, kellő odafigyelés, no meg néhány szuper eszköz, és máris nekieshetsz a tennivalóknak, vagy egyszerűen megvalósíthatod a fantáziád szüleményeit, mondjuk, elkészítheted a netről frissen kinézett raklapkanapét!

Kéznél a kézi szerszámok

Sokszor csak meg kell húzni egy csavart, de persze éppen az a fránya húzó nincs kéznél, amelyre szükség lenne. Egy komplett csavarhúzókészlet tartozékai viszont megelőznek minden bosszantó problémát, többé nem lesz macerás összeszerelni egy bútort, vagy rögzíteni valamit. 

Akár csak magad kreatívkodnál, vagy valamit meg kell oldani? Alap a pontosság, amihez jól jöhet egy tévedhetetlen vízmérték, netán a gumírozott mérőszalag. 

A legegyszerűbb, ha mindent egyszerre megtalálsz egy szerszámszettben. Ebbe a kalapácstól az imbuszkulcson, a fém vonalzón vagy éppen a tapétavágó késen át a metszőollóig és a munkáskesztyűig mindent belepakoltak. 

Néha kell egy gép

Persze sokszor a profiknak is gépi segítséghez kell folyamodniuk, így aztán a kezdők vagy a hobbibarkácsolók készletéből sem hiányozhat egy-két masina. 

A többség elektromos gépezet, szóval csak csatlakoztatjuk az áramforráshoz, ám akad, amelyik akkumulátorral működik. Ezeknél a konkrét felhasználáson túl azt is hasznos alaposan megnézni, hogy mennyit bír az akksi, illetve mennyi ideig tart feltölteni, nehogy energia híján hagyjon cserben, amikor éppen alkotni kezdenél.

A különböző csiszolók már egy egyszerű falfestéskor is jól jöhetnek, ebből létezik excenter-, rezgő- és deltacsiszoló is – a különbséget a masina formája és az általa végzett mozgás jelenti, a legegyszerűbb közülük talán a rezgőcsiszoló, amellyel nehéz mellélőni. A pengébb darabok egyből el is szívják a port, így nem őszülsz bele a munkálatot követő takarításba. 

Elképesztően hasznos lehet még egy ragasztópisztoly: az akár különböző hőmérsékleten dolgozó darabok jól jönnek az olyan kreatív hobbimunkákhoz, mint például egy album készítése, ám mivel sokféle anyagon használhatóak, akár valamivel erősebb rögzítésre is képesek.

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://edigital.hu/szerszamkeszletek/extol-lady-szerszamkeszlet-68-reszes-6593-p684668
https://edigital.hu/meroszalagok/extol-gumirozott-meroszalag-3145-p314266
https://edigital.hu/rezgocsiszolok/bosch-pss-200-ac-rezgocsiszolo-csiszolo-papir-p120-redtop-p236482
https://edigital.hu/ragasztopisztolyok/dremel-930-hobby-ragasztopisztoly-p255976