Így rendezzétek be a tanulóállomást a gyerekszobában

Egy igazi, kreatív tanulóállomás többet jelent egy íróasztalnál – vedd meg a bútorokat és kiegészítőket online, és fizess a SimplePay-jel!

Tanulóállomás a gyerekszobában – így rendezd be!

A tanulóállomás lényege, hogy a gyermek el tudjon vonulni otthon egy olyan nyugodt és kényelmes kis sarokba, ahol minden figyelmét a tudás beszippantására és különféle kreatív ötletek kitalálására fordíthatja.

Cikkünkben útmutatást adunk a legfontosabb bútorokhoz és kiegészítőkhöz – rendeld meg őket online, fizetéshez pedig válaszd a SimplePay kényelmes és biztonságos online fizetési megoldását, amikor csak teheted!

A trón a tudás kastélyában?

A tanulósarok legfontosabb eleme kétségkívül az íróasztal, hisz a házi feladatok megoldása és a tanulás főként itt fog történni. Fontos, hogy a gyermek kényelmesen el tudjon helyezkedni: válasszunk hozzá ergonomikus széket, lehetőleg állítható ülésmagasságút. Figyeljünk rá, hogy a hát és a derék megfelelő alátámasztást kapjon. Ami pedig az íróasztal berendezését illeti, igyekezzünk minél minimalistábbra fogni a dolgot, és mellőzzük a figyelemelterelő elemeket. Egy íróasztali lámpa például kötelező elem, egy szobanövénnyel pedig egycsapásra életet és vidámságot csempészhetünk a tanulóállomásba.

Rend a lelke mindennek

A rend megtartása az íróasztalon idővel egyre nagyobb kihívássá válik majd. Felesleges a gyermeket hibáztatni, hisz amennyi könyvet és füzetet használnak egyidejűleg, nem csoda, hogy egyszerűen már nem tudja hol elhelyezni őket. Ehelyett inkább próbáljunk meg új tárolóeszközök beszerzésével segíteni neki: nagyon hasznos például a kis gurulós, fiókos szekrény, melyet akár az íróasztal alá is begördíthetünk. Ha minden könnyen elérhető és átlátható helyre kerül, sokkal szívesebben pakolja majd el a dolgait.

Az agymunka mellett a testet is hozzuk mozgásba

Az egyik legfontosabb feladat, hogy valamilyen módon rábírjuk a gyerkőcöt a mozgásra: amikor az egész napot az iskolapadban töltötte, az utolsó, amit szeretnénk, hogy otthon is csak az íróasztalánál görnyedve lássuk. Már azt is sikerként könyvelhetjük el, ha néha-néha feláll, megnyújtózik, ezzel is megszakítva a monoton tanulási folyamatot. De mégis hogyan érjük ezt el, hogy közben ne is hátráltassuk a dolgában? A jolly joker ötletünk olyasvalaminek a megengedését takarja, amitől gyerekként sokunkat óva intettek szüleink: irkálni a falra. Be kell látnunk, hogy amennyiben megteremtjük ennek megfelelő kereteit, például egy filc- vagy krétatábla felszerelésével, nem is olyan ördögtől való dolog az egész. Sőt, táblafestékkel egész falnyi felületeket befedhetünk: a kis tanulónak így kellő teret biztosíthatunk, hogy kreatív módon fejezze ki gondolatait.

Források:

https://www.praktiker.hu/hogyan-rendezzuk-be-a-gyerekek-szobajat
https://www.praktiker.hu/kretatabla-hazilag
https://indianexpress.com/article/parenting/events-things-to-do/how-to-convert-your-childs-room-into-a-creative-study-space-7426780/