Időjárásbiztos kerti parti kellékek

Ne szegje kedved a rossz idő, hiszen aki grillezni akar, az grillezni is fog. Összegyűjtöttünk neked 5 parti kelléket, amivel felkészülhetsz az esős napokra, így akárhogyan is alakul: a régóta tervezett kerti parti biztos nem marad el. Sőt, a Simple nemcsak az ötletekben, de a fizetésben is segít: online vásárlás esetén a SimplePay-en keresztül intézheted a vásárlást könnyedén és biztonságosan, míg a személyes bevásárlásnál az érintésmentes mobilfizetés funkcióval nyújt segítséget az alkalmazás.

1. Sátor

Ha jó előre szeretnél felkészülni a változatos időjárásra, de fedett terasszal nem rendelkezel, szerezz be egy pavilont és húzd a grill fölé. A nagyobb szupermarketekben, kertészeti áruházakban vagy ezek online felületein is megtalálhatod saját parti sátradat. A legjobb, ha az oldalai lezárhatóak, mert ilyenkor a szél esetén is véd, és még kellemes meleg is lesz odabent. Arra azonban ügyelj, hogy az egyik oldala maradjon szabadon, hogy a füst távozni tudjon. Ezzel megóvhatod magadat, és barátaidat, vagy családodat a kellemetlen légzőszervi megbetegedésektől.

Extra nagy parti esetén pedig bérelhetsz nagyobb, erősebb sátrat is, aminek oldalfalai is vannak. Ezek a falak általában teljesen elhúzhatóak, így egy nyitott, és egyben fedett területet kapunk, de ha szeretnénk, pár mozdulattal beltérivé is alakíthatjuk a helyszínt.

2.  Vidám dekoráció

A borús időt és szürkeséget könnyedén megtöri az asztalon és környékén elhelyezett, élénk színű dekoráció, asztalterítő vagy színes szalvéta. A kinti asztalokat egy-egy szép vázával, vagy tállal is díszítheted, amit még különlegesebbé tehetsz, ha vidám színű citrusfélékkel tarkítod őket. Ha inkább csak egy-egy szál virággal dekorálnál és nincs elég váza otthon, akkor vesd be a boros- és a sörösüvegeket is, amik akkor is remekül mutatnak, ha csak egy masnit kötsz rájuk. A szalvéták esetében pedig bármilyen anyagút is választasz, bátran használj erősebb színeket, továbbá nyugodtan szabadjára engedheted fantáziád a merészebbnél merészebb színkombinációk terén. Összepárosíthatod a pinket lilával és narancssárgával, vagy a rózsaszínt pirossal. Törekedj azonban arra, hogy az ízlésesség határán maradva a terítő, a szalvéták és a tányérok harmonizáljanak egymással.

3. Napernyő/Esernyő

Tűző nap és eső ellen is tökéletes megoldás az ernyő, amely praktikussága mellett még stílusos is. Akár már a parti kezdetekor is használhatod dekoráció gyanánt, régi, kosztümös filmeket előidézve. Nem árt, ha kéznél van az időjárás viszontagságai miatt sem, hiszen pajzsként szolgál az UV sugárzás ellen, és a felfázást is megelőzhetjük vele egy nagyobb zivatar esetén, sőt még a frizuránk is megőrizheti formáját a parti végéig. 

4. Takaróponyvák

Szerezz be pár vízhatlan ponyvát, hiszen egy-egy hirtelen leszakadó esőfüggöny alkalmával lehet, hogy le kell majd takarni pár kertben maradt fontosabb eszközt, vagy a biciklivel érkezett vendégek kerékpárját. Többfajta méretben is elérhetők ezek a ponyvák, így akár a teraszra becsapó eső ellen védekeznél vele, akár valamelyik tárgyadat szeretnéd megóvni az esőtől – biztosan találsz olyat, ami számodra leginkább ideális. 

5. „Divatos eső” 

Sokszor nem is akkora tragédia egy kis eső, elég csak felkészülni rá. Hidd el, emiatt nem kell lefújnod a programot, elég, ha biztosítasz a vendégeknek is valamilyen esőkabátot, ami szárazon tartja őket. Az utóbbi évek gumicsizma- és esőkabát divatja pedig segít stílusossá tenni még egy esős napot is. Ki tudja, lehet a közös esőben kerti partizás olyan élmény lesz, amire később is érdemes lesz visszaemlékezni. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás: https://bulitipp.blog.hu/2016/06/10/idojarasbiztos_kerti_party

https://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/grill-az-esoben-tippek-amiket-erdemes-megfogadni