Húsvéti receptek, amiket imádni fog a család 

Húsvéti finomságok nélkül elképzelhetetlen az ünnep, hiszen ilyenkor sokaknál az egész család összegyűlik egy közös ebédre vagy vacsorára. A szokásos sonka, tojás és fonott, puha kalács mellé idén, ha van kedved, egy kis kreativitással egyszerűen feldobhatod a menüt. Nem kell órákat a konyhában töltened ahhoz, hogy valami igazán finomat és látványosat készíts.

Legyen szó egy újragondolt klasszikusról vagy egy gyorsan elkészíthető fogásról, ezek a receptek biztosan elnyerik még a legszigorúbb rokonok tetszését is. 

Tormás tojáskrém 

A torma és a tojás külön-külön is jellegzetes húsvéti ételek, összevonva a kettő egészen különleges ízt ad. Főzz meg öt tojást keményre, majd pucold meg és válaszd szét a sárgáját a fehérjétől. Tedd a sárgáját egy aprítóba fél evőkanál magos mustárral, 60 gramm krémsajttal, 50 gramm ecetes tormával és 25 gramm tejföllel. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd turmixold simára. Reszeld le a tojásfehérjét egy nagy lyukú reszelőn, és keverd a krémhez. Apríts fel fél csokor petrezselymet, add hozzá, és már fogyaszthatjátok is akár reggelire, akár mártogatósként. 

Mutatós hidegtál 

A hidegtálak legjobb tulajdonsága, hogy teljesen személyre szabhatóak, így mindenki saját családjának ízlése szerint rakhatja össze őket. Nagyon hálás összerakni egyet, mert akár már 10-15 perc munkával is nagyon mutatós lehet. Ha szeretnél inspirálódni, különböző közösségi platformokon rengeteg különleges ötletre lelhetsz. A trükk az egészben a vékonyra vágott felvágottak és a változatosság. Remek ötlet például az ünnep vége felé a maradék húsvéti sonkát felszelni és kiegészíteni esetleg szalámival, vagy más egyéb felvágottakkal. Különböző sajtok is elengedhetetlenek az összeállításból, de vannak, akik gyümölccsel dobják fel ezeket a tálakat. 

Tojáslikőr 

Ha szeretnéd idén házi tojáslikőrrel megkínálni a locsolókat, akkor elhoztunk egy szuper receptet. Melegíts össze 500 ml tejet, 250 ml habtejszínt, 250 g porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és ½ teáskanál vaníliaszirupot, majd hagyd kicsit hűlni. Keverj simára 5 tojássárgáját, és folyamatos keverés mellett, lassan csorgatva add hozzá a vaníliás tejet, hogy ne csapódjon ki. Öntsd vissza az edénybe, melegítsd még pár percig, hogy biztosan hőkezelve legyen a tojás, majd hagyd hűlni, és keverj bele 200 ml alkoholt (vodka, pálinka vagy fehér rum). Töltsd csatos üvegbe, tedd a hűtőbe legalább egy éjszakára, és naponta 1-2 alkalommal rázd fel, hogy szép krémes legyen. 

 

Forrás: 

Kiemelt kép forrása: shutterstock.com

https://streetkitchen.hu/husvet/husveti-reggelik/tormas-tojaskrem/ 

https://cookpad.com/hu/receptek/24374914-hidegtal?ref=search&search_term=húsvéti 

https://cookpad.com/hu/receptek/24346990-tojaslikor?ref=search&search_term=húsvéti