Hogyan készítsük fel a téli közlekedésre a kerékpárt?

Kerékpárral szelnéd az utakat télen is? Nem árt felkészíteni a biciklit a rideg időjárásra, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Íme, néhány ötlet, amikkel ezekben a hónapokban is gondok nélkül gurulhatsz!

A jó aláöltöző sokat érhet

Ahogyan a sportoláskor, a kerékpározáskor is érdemes rétegesen öltözködni ezekben a hideg időkben. Inkább egy-két réteggel vegyünk fel többet, mint kevés, ám vastag ruhadarabbal védekezzünk a hideg ellen. Hasznos beszerezni egy-két aláöltözőt, mert ezek remekül védenek. Jól jön egy vékony, könnyen összecsomagolható esőkabát és egy vízálló téli dzseki is. Az online ruharendeléssel nemcsak kényelmesen vásárolhatsz, hanem széles választékból szerezheted be az új esőponcsót, a sildes sapkát vagy a szél ellen védő szemüveget. A kapucnival viszont bánjunk óvatosan, mert nehezebb körülnézni benne.

A sárvédőn ne spóroljunk

Nyáron a rövidebb sárhányó is kellően megvéd az apró kövektől, földdaraboktól, ám a latyakos téli időjáráshoz hosszabb darabra van szükség. Minél jobban takarja a sárvédő a kereket, annál kevesebb víz, latyak, sár csapódik fel a ruházatra. Ha a sárvédő jól fog, akkor a sétához képest jóval kevésbé koszolódhat össze a ruhánk, hiszen a cipő például alig  érintkezik a talajjal. 

Csomagtartó táskával könnyebb

A csúszósabb úton jól jön a szélesebb gumi, akárcsak az autóra, érdemes a kerékpárra is „téli kerekeket” beszerezni. Ha lecseréltük, egy füst alatt feltehetjük az említett új sárvédőt is. A hóban, jeges úton egyébként még a jól felszerelt, rendszeresen karban tartott kerékpárt is valamivel nehezebb irányítani. Éppen ezért nem szerencsés felesleges táskával terhelni a biciklit. Könnyebb csomagtartó táskába pakolni, amelyet egyszerűen megrendelhetünk webshopból. 

Mivel télen hamarabb sötétedik, hasznos átnézni, hogy minden rendben van-e a kötelező fényvisszaverőkkel. Ezeken kívül is érdemes beszerezni egy-két új lámpát, illetve a ruhára felvehető, jól mutató fényvisszaverőket. Kellő felkészültséggel a téli kerékpározás is olyan gördülékeny lehet, mint a nyári. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://kerekparosklub.hu/kisokos/hogyan-oltozz-telen