Hogyan figyeljünk oda a száraz bőrre?

A száraz bőr ápolása évszaktól függetlenül komoly kihívást jelent, a nyár közeledtével pedig még hangsúlyosabb a megfelelő hidratálás kérdése. Szinte kimeríthetetlen a bőrápolás témaköre, cikkünkben igyekszünk néhány hasznos tanácsot adni a körültekintő gondoskodáshoz.

Hideg vagy éppen túl meleg időjárás, nem elégséges belső hidratálás, túl hosszú fürdő vagy napozás, tápanyaghiány, nem megfelelő kozmetikumok, netán egyszerűen a kor – változatos okai lehetnek annak, hogy száraz a bőrünk. Természetesen cseppet sem mindegy, mi okozza ezt, ahogy az sem, hogy a testünk melyik részéről van szó, ám vannak általános jótanácsok annak érdekében, hogy a legnagyobb érzékszervünk puha és selymes legyen. Ne feledjük, a bőr jólléte nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi kérdés is!

Előzzük meg a bőr kiszáradását

A legtöbbször egyszerűbb elejét venni a bajnak, mint kezelni azt, így ha életünk minden részletére jobban odafigyelünk, kisebb eséllyel kell feszülő, viszkető bőrre megoldást keresnünk. A sok, friss levegőn töltött idő serkenti és így segíti a bőr vérellátását, a télen fűtés miatt száraz levegőt pedig érdemes párásítóval ellensúlyozni. A friss gyümölcsök és zöldségek vitamintartalma elengedhetetlen a sejtek számára, és megfelelő folyadékpótlás nélkül sem lesz selymes a bőrünk. Az egészségügyi problémák feltérképezése és kezelése ugyancsak pozitívan hat a testünk „takarójára”, miként a jól megválasztott kozmetikumokkal, a nedvességtartalma helyreállító hialuronsavat is tartalmazó krémekkel is sokat tehetünk.

Külső és belső ápolás

Olykor persze a legnagyobb körültekintéssel sem tudjuk elkerülni a bőr kiszáradását, ám nem szabad megbarátkoznunk az olykor kimondottan fájdalmas állapottal. A gondos napi tisztítás és ápolás csodákat tehet, de éppen a bőr érzékenysége miatt inkább hanyagoljuk a szemcsés vagy alkoholtartalmú arctisztítókat és peelingeket.

A sminket véletlenül se felejtsük az arcbőrön, és az eltávolításakor inkább olajos termékre szavazzunk, továbbá legalább heti egyszer kerítsünk sort mélyhidratálásra. A száraz és érzékeny bőrre kifejlesztett testápolók segítenek a bőr helyrehozatalában, és a megfelelő fényvédelem sem maradhat el. Még csak azt hiányzik a száraz bőrnek, hogy megpiruljon…

Ha hiányos a bőrápolási palettád, tedd teljessé egy gyors netes rendeléssel. Különösen hamar végezhetsz, ha a SimplePay fizetési megoldást választod, ráadásul a Simple-fiókba mentett bankkártyaadatokkal legközelebb még gondtalanabb lesz a számla kiegyenlítése.

Forrás:

https://benu.hu/cikk/ezeket-a-szabalyokat-tartsuk-be-ha-szaraz-a-borunk

https://nlc.hu/egeszseg/20201109/szazaz-bor-ok-betegseg/

https://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_borapolas/cikkek/a_szaraz_bor_apolasa_lepesrol_lepesre