Hogyan alakítsuk át otthonunkat, hogy letisztult hatást keltsen?

Nincs is jobb annál, mint mikor egy fárasztó nap után hazaérünk szeretett otthonunkba, és kiheverjük a napi fáradalmakat. Ám ezt a legjobb egy olyan környezetben megtenni, mely a nyugalmat, rendet, illetve a letisztultságot sugározza felénk. Pár egyszerű trükkel mi is varázsolhatunk magunknak olyan hajlékot, amelyre még egy lakberendező is felfigyelne!

Rendszerezés felső fokon

Az egyik legfontosabb lépés a rendszerezés. A túl sok tárgy a polcokon, továbbá a nagy mértékű zsúfoltság ronthatja az összképet. Ehelyett inkább szerezzünk be különböző méretű tárolódobozokat, kosarakat, vagy akár DIY ötletek segítségével készítsünk egyet, ami nem mellesleg egyedi is lesz. Ezekbe pakolhatjuk bele az olyan holmikat és tárgyakat, amit nem feltétlenül használunk minden nap. Plusz pont pedig, ha ezekből színben vagy akár formában is egymáshoz illőt választunk/készítünk.

Átgondolt, megtervezett vásárlás

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy az áruházakban sétálgatva meglátott egy díszpárnát, szőnyeget vagy egy dekorációs elemet, amit rögtön a kosarába dobott, de hazaérve kiderült, hogy nem annyira passzol a többi berendezési elemhez. Ezt a jelenséget szerencsére szuperül ki lehet küszöbölni apró trükkök segítségével.

Első lépésként próbáljuk meg kitalálni, hogy milyen stílusúra szeretnénk az interiort kialakítani. Ha több irányzattal is szemezünk az sem baj, hiszen nyugodtan lehet keverni őket. Amennyiben pedig egyáltalán nincs konkrét elképzelésünk, nem probléma. Apró, ám annál hasznosabb fortély lehet, ha készítünk egy fotót a nappaliról, fürdőről, konyháról és a hálószobáról, így ha épp egy üzletlátogatás során megtetszene valami, csak belépünk galériánkba, és csekkoljuk mennyire illene a környezetbe a holmi.

A szortírozás fontossága

Ne becsüljük alá a szortírozás szerepét, ha a keveset használt, vagy megunt tárgyakról van szó, hiszen ennek segítségével éledhet újjá a belső tér. Érdemes félévente egyszer átnézni a házat, és megszabadulni azoktól a dolgoktól, amikre már nincs szükségünk. Ezzel nem csak teret adunk az újnak, de helyet is spórolhatunk, illetve harmonikusabbá tehetjük az összképet. Ha pedig nem tudjuk mit kezdjünk a kiselejtezett dolgokkal, mert nincs szívünk őket bedobni a kukába, adományozzuk el, de végső esetben is gyűjtsük őket szelektíven.

Üres felületek, nagyobb tér

Ne féljünk üresen hagyni az asztalt, vagy komódot, illetve csak egy vagy két darab tárgyat helyezni rá. Ezzel amellett, hogy nyugodtabb teret érhetünk, optikailag nagyobbíthatjuk is azt. Bátran kísérletezzünk, hogy milyen hatást keltene a felület, ha csak egy szép virágokkal teli váza, vagy egy illatgyertya ékeskedne rajta. Ismerjük a mondást: a kevesebb néha több!

Ha kedvet kaptál valamelyik ötlet megvalósításához, de nincs kedved otthonról kimozdulni, csak böngéssz kanapéd kényelméből, hiszen rengeteg opció található a webáruházak „polcain” is. Fizetésnél pedig, ha lehetőséged van rá, válaszd a SimplePay-t, aminek segítségével egyszerűen és biztonságosan egyenlítheted ki kosarad tartalmát.

Forrás:

A kép illusztráció. A kép forrása: shutterstock.com

https://www.otthonokesmegoldasok.hu/stilus/minimalista-stilusu-otthon-berendezese/

https://www.joy.hu/minimalista-otthon-tippek-137802