Helyhatékony sporteszközök kicsi lakásba

Imádnivalóak azok a képek, amelyeken már-már kisebb otthoni konditeremnek beillő térben, például nagy erkélyablakok előtt tornáznak a lakásukban az emberek. Csakhogy valljuk be, sokunknak legfeljebb egy tornaszőnyegnyi terület áll rendelkezésünkre a napi mozgáshoz a kicsi és zsúfolt lakásban. Ne essünk kétségbe, ennyi hely is pont elég ahhoz, hogy fitten tartsuk magunkat, csupán praktikus sporteszközöket kell választanunk.

Jóga-/tornaszőnyeg

Ha akarjuk, akár eszközök nélkül is tehetünk az egészségünkért, mert a testünknek biztonságos gyakorlatokkal alaposan megdolgoztathatjuk az izmainkat, elég csak arra gondolni, hogy mennyire képesek lefárasztani minket a szimpla a térdemelések vagy guggolások is. 

A zökkenőmentes tornázáshoz azonban szükség lesz egy tornaszőnyegre – vagy a jógázáshoz a jógaszőnyegre –, hogy tiszta, csúszásmentes felületen sportoljunk. A földön végzett gyakorlatoknál ráadásul a hátunkat is kíméljük vele, hiszen mégsem a földre vagy egy átlagos szőnyegre vetjük le magunkat. 

Gumiszalag, gumipánt

Szuper helyhetékony eszköznek számítanak a kis kézisúlyzók vagy a kettlebellek, mi pedig külön felhívnánk a figyelmet a gumiszalagra is, amely összetekerve-hajtogatva végképp alig foglal helyet, és egy tornaszőnyegnél nagyobb felület sem szükséges a használatához. 

Sokféle rugalmasságú szalag közül választhatunk, és a használattól függően a gyakorlatok közben is nehezíthetünk vagy könnyíthetünk az ellenálláson. Egyszerre alkalmas arra, hogy fokozza az edzés hatékonyságát és elősegítse a mozgást levezető nyújtást, sőt még a home office-ban végzett munkában, ülés közben is előkaphatjuk. A megfelelő gyakorlatokkal még ülés közben használva is javíthatjuk vele a tartást. 

Steppad

Konditerembe se kell menni ahhoz, hogy stepórán vegyél részt, hiszen csupán néhány talpalatnyi helyet foglal el otthon a steppad. Jópofa, izgalmas programok sorát alkották már meg, amelynek segítségével sokoldalúan dolgoztathatjuk meg az izmainkat. A fel- és lelépés korántsem csak a lábakat veszi igénybe, hanem az egész testet erősíti, így a felső végtagok vagy a derék- és a has sem marad ki a „jóból”. Ennek az eszköznek is előnye, hogy az edzés után akár az ágy alá is becsúsztathatjuk, így mintha ott sem lenne. 

Ha az elliptikus tréner vagy a szobabicikli túl nagy falat, szerezd be valamelyik fenti apró sporteszközt, és máris kezdődhet az edzés otthon. A SimplePay-jel minden egyszerűbb lesz, hiszen biztonságosan és készpénzmentesen tudhatod le a számla kiegyenlítését a netes rendeléskor. 

Simple tipp: utánvét helyett biztonság és kényelem

Az interneten történő vásárlást követő zökkenőmentes és biztonságos csomag átvétel érdekében fizesd a kiválasztott terméket készpénzmentesen a neten. A kényelem mellett még plusz biztonsági funkciókkal bír, ha az online bankkártyás fizetést választod utánvét helyett! Hogy ezek pontosan mik, ITT elolvashatod.

Forrás:
https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-fitnesz/c3-tornaszonyeg/_/N-1blkiuq
https://divany.hu/testem/2019/11/06/gyakorlatok-gumiszalaggal/
https://sportoljma.hu/magazin/a-step-pad-elonyei